Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Boşverin Artık

AdoniS

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    11
Selamun Aleyüm Forumhatti ailesi

Dostlar millet olarak boş vermeyi bile boş vermişiz.. Yaşam tarzımızı çoğu kez bize söyleneni işimize geldiği gibi anlamak ya da işimize geldiği kadarını anlamak üzerine kurmuşuz.

Günümüz insanlarında yaşlısından gencine, erkeğinden kadınına hepimizde bir boş vermişlik var. Boş vermek cümlesinde bile işimize geleni almış hayati akışına bırakmışız. Oysa ki hayatı değil de içindeki olumsuzlukları boş verip akısına bırakmayı öğrensek,ders çıkarmayı öğrensek yada şükretmeyi öğrensek işte o zaman daha yaşanılası bir hayata sahip olacağız. Ama görebilene… İçimize tıka basa kin, hırs, öfke gibi kavramları doldurmuşuz ve hayattan bize huzur vermesini bekliyoruz.. Abdest almıyoruz , namaz kılmıyoruz..Çoğu zamanda zaman harcanmaması gereken işlere saatlerce yoğunlaşıyoruz.. Sonrada huzur.. Azcık oturup düşünsek içimizdeki bu kadar pis duygu birikiminin huzur getirmeyeceğini zaten göreceğiz ama başta da dedim ya boş vermişiz.

Bu durumdan kurtulmalıyız arkadaşlar.. Bu durumdan memnunum diyenlerde mevcut ama sadece kendilerini kandırırlar.. Önce sevgi arkadaşlar , insanlara karşı beslenmesi gereken en büyük duygu.. Bırakalım atarlı atarlı konuşmaları , sabredelim , içimizdeki o nefse Boşver! diyelim.. Şükretmeyi öğrenelim.. En önemlisi Yaradan’a karşı yapmamız gereken vazifeleri gerçekleştirelim.. Babam namaz kıldıN mı olum dediğinde ’’ Kılarız Baba ’’ diye cevaplardım hep ama hepte Boşver dediğimi hatırlıyorum.. Yazık.. Üniversite hayatımda anladım Namazın , Şükretmenin , Sabretmenin değerini.. Bir eksiklik olduğu belliydi çünkü ama o nefsi boşverdik bir kere..

Hayat bu şekilde daha kolay arkadaşlar , daha huzurlu , daha dolu dolu..

Sizlerdende beklediğim tüm olumsuzluklarınıza Boşver! deyin ki Huzura kapı açmış olun..

Selametle

P

Pisadam

Misafir
Boşvermek sadece ertelemektir, ilerde boşver dediğiniz herşey elbet karşınıza çıkacaktır.

Güzel bir yazı teşekkürler dostum.

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

Aleyküm selam. Güzel konu bana göre boşver demenin iki anlamı var.

1. Tembelliken kaynaklanan durumlarda kullanılır, elinden hiç bi iş gelmeyenler kullanır. Kolaya kaçmaktır (:)

2. Ben karşımda ki insan bi yere takılıp kalmışsa çok kullanırım boşver sözünü ama asıl niyetim herkes kendi işine baksın anlamında kullanırım.

Çalışmak iyidir, Sen hayata boş verirsen hayatta sana boş verir.

Üst Alt