OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Boşnak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
1 paket tereyağı ve margarin (250 gr),
3 adet yumurta sarısı,
1 tutam tuz,
Aldığı kadar un,
1 paket kabartma tozu.
İçi İçin:
1 su bardağı dövülmüş ceviz,
1 çay kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi.
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı su,
Çeyrek limonun suyu.
Üzeri İçin:
Yumurtanın sarısı.
Sponsorlu Bağlantılar
Boşnak Tatlısı Yapılışı
Şerbeti için; toz şekeri ve suyu koyup kaynatalım.
Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edelim ve ılımaya bırakalım.
Eritilip soğutulmuş yağın içine yumurtanın sarılarını ve tuzu ekleyip elimizle karıştıralım.
Üzerine elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
İçi için; bir kaseye cevizi, tarçını ve hindistan cevizini koyup karıştıralım.
Avcumuzun içinde açtığımız ceviz büyüklüğündeki hamurun arasına iç harçtan koyup kapatalım.
Sonra yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurtanın sarısını sürelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Ilık tatlıların üzerine ılık şerbeti dökelim ve bir gece bekletelim. (şerbeti daha iyi çekmesi için)
Boşnak Tatlısının üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis yapalım.
Hamuru için:
1 paket tereyağı ve margarin (250 gr),
3 adet yumurta sarısı,
1 tutam tuz,
Aldığı kadar un,
1 paket kabartma tozu.
İçi İçin:
1 su bardağı dövülmüş ceviz,
1 çay kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi.
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı su,
Çeyrek limonun suyu.
Üzeri İçin:
Yumurtanın sarısı.
Sponsorlu Bağlantılar
Boşnak Tatlısı Yapılışı
Şerbeti için; toz şekeri ve suyu koyup kaynatalım.
Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edelim ve ılımaya bırakalım.
Eritilip soğutulmuş yağın içine yumurtanın sarılarını ve tuzu ekleyip elimizle karıştıralım.
Üzerine elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
İçi için; bir kaseye cevizi, tarçını ve hindistan cevizini koyup karıştıralım.
Avcumuzun içinde açtığımız ceviz büyüklüğündeki hamurun arasına iç harçtan koyup kapatalım.
Sonra yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurtanın sarısını sürelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Ilık tatlıların üzerine ılık şerbeti dökelim ve bir gece bekletelim. (şerbeti daha iyi çekmesi için)
Boşnak Tatlısının üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis yapalım.