-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler
2 Yemek kaşığı Balzamik Sirke
250 Gr Börülce
1 Adet Çubuk Tarçın
3 Su bardağı Et Suyu
2 Adet Kuru Soğan
750 Gr Kuzu Kol
3 Diş Sarımsak
2 Yemek kaşığı Soya Sosu
2 Adet Yıldız Anason
1 Parça Zencefil
Kararında Karabiber, Tuz, Zeytinyağı
Hazırlanışı
Börülceleri temizleyip, 2 dakika kaynayan tuzlu suda haşlayıp soğuk suyun içine alın. Kuzu kolu 6 veya 8 parçaya bölün. Sarımsak ve zencefili soyarak ince doğrayın. Soğanı iri iri doğrayın. Tencereye zeytinyağı ilave edin ve etleri tencerede iyice renk alıncaya kadar mühürleyin ve kenara alın. Aynı tencerede sırasıyla soğan, zencefil ve sarımsağı soteleyin. Çubuk tarçın ve yıldız anasonu tencereye alıp karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin, soya sos ve balzamik sirkeyi de ekleyin. Etlerinizi yeniden tencerenin içine alın, son olarak et suyunu ilave edin, et suyu etlerinizin üzerini geçmelidir. Kapağını kapatıp orta ateşte 1 saat pişirin. Etler tamamen piştikten sonra haşlanmış börülceleri de son 15 dakika kala yahni ile birleştirin ve sürenin sonunda sıcak servis edin.