Malzemeler:
500 gr taze börülce
yarım çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarmısak
1 adet limon suyu
tuz
3 adet közlenmiş kırmızı biber
Haşlamak için 2 litre su
Yapılışı:
1- Börülceleri 1-2 su yıkayıp ayıklayın ve isteğinize göre 2-3 parçaya ayırın. Közlenmiş biberleri temizleyin ve doğrayın.
2- Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın.
3- Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve soğuk su dolu bir kaba aktarın.(bu sayede yeşil renklerini koruyacaklar).
4- Zeytinyağını dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile karıştırın. Salata kabında börülceleri ve biberi hazırladığınız sarımsaklı sos ile karıştırıp servis yapın
500 gr taze börülce
yarım çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarmısak
1 adet limon suyu
tuz
3 adet közlenmiş kırmızı biber
Haşlamak için 2 litre su
Yapılışı:
1- Börülceleri 1-2 su yıkayıp ayıklayın ve isteğinize göre 2-3 parçaya ayırın. Közlenmiş biberleri temizleyin ve doğrayın.
2- Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın.
3- Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve soğuk su dolu bir kaba aktarın.(bu sayede yeşil renklerini koruyacaklar).
4- Zeytinyağını dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile karıştırın. Salata kabında börülceleri ve biberi hazırladığınız sarımsaklı sos ile karıştırıp servis yapın