- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Borcamda kesme muhallebi tarifi
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 litre süt
- 3/4 su bardağı şeker
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
Bir tencereye un, nişasta ve irmiği alıp karıştırın. Üzerine 1 su bardağı kadar süt ilave edip çırpıcıyla çırpın. Karışım homojen bir kıvam alınca sütün kalanını da ekleyip ocağa alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Sürekli çırpıcı ile karıştırın. Süt kaynamaya başlayınca karışıma şekerini de ilave edin. Kıvamı koyulaşana dek çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye devam edin ve ardından ocaktan alıp içine tereyağını ekleyip karıştırın. 20×20 boyutlarında bir borcamı suyla hafifçe ıslatıp muhallebiyi dökün, üstünü spatulayla düzleştirin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin
Moderatör tarafında düzenlendi: