-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler: 1 paket mantı makarna 250 gr kıyma 3 domates 1 soğan 1 havuç 50 gr dana jambon100 gr mantar 2 defneyaprağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı beyaz şarap 1 çay kaşığı muskat 1 çorba kaşığı domates salçası 1 kahve fincanı süt kreması 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri tuz karabiber
Hazırlanışı: Domatesleri soyup küp doğrayın. Jambon dilimlerini küp küp kesin. Soğanı soyup doğrayın. Havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Sırasıyla havuç mantar ve domatesi ilave edip ara sıra karıştırarak soteleyin. Jambon 1 kaşık suda ezilmiş domates salçası muskat defneyaprağı1 tutam tuz karabiber ve beyaz şarabı ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Süt kremasını ilave edip karıştırın ve 2-3 dakika sonra tavayı ocaktan alın. Mantı makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak haşlayıp süzün. Hazırladığınız bolonez sosunu ekleyin. Parmesan peynirini ilave edip sıcak servis yapın.
Hazırlanışı: Domatesleri soyup küp doğrayın. Jambon dilimlerini küp küp kesin. Soğanı soyup doğrayın. Havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Sırasıyla havuç mantar ve domatesi ilave edip ara sıra karıştırarak soteleyin. Jambon 1 kaşık suda ezilmiş domates salçası muskat defneyaprağı1 tutam tuz karabiber ve beyaz şarabı ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Süt kremasını ilave edip karıştırın ve 2-3 dakika sonra tavayı ocaktan alın. Mantı makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak haşlayıp süzün. Hazırladığınız bolonez sosunu ekleyin. Parmesan peynirini ilave edip sıcak servis yapın.