- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Hem bulgurun verdiği yoğunlukla doyurucu hemde sağlıklı bir öğün..
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 demet semizotu
1 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
6 dal taze soğan
1 büyük boy kuru soğan
1/2 su bardağı mısır
2 adet kırmızı biber
SOSU İÇİN:
2 diş sarımsak dövülmüş
1 Yemek KAşığı Sızma Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Nar ekşisi
Tuz,karabiber,pul biber,kuru nane.
YAPILIŞI:
Yemeklik doğranmış kuru soğan tavada sotelenir.Yıkanmış bulgur eklenip kavrulur.1.5 su bardağı kaynar su,tuz karabiber,pul biber,nane eklenip kısık ateşte pişirilir ve soğumaya bırakılır.Ayrı bir yerde semizotu yıkanıp ayıklanıp küçük parçalara ayrılır.Kıyılmış kırmızı biber,dere otu ve maydonoz eklenir.Tüm malzemeler harmanlanır.Sosu hazırlanıp karıştırılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 demet semizotu
1 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
6 dal taze soğan
1 büyük boy kuru soğan
1/2 su bardağı mısır
2 adet kırmızı biber
SOSU İÇİN:
2 diş sarımsak dövülmüş
1 Yemek KAşığı Sızma Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Nar ekşisi
Tuz,karabiber,pul biber,kuru nane.
YAPILIŞI:
Yemeklik doğranmış kuru soğan tavada sotelenir.Yıkanmış bulgur eklenip kavrulur.1.5 su bardağı kaynar su,tuz karabiber,pul biber,nane eklenip kısık ateşte pişirilir ve soğumaya bırakılır.Ayrı bir yerde semizotu yıkanıp ayıklanıp küçük parçalara ayrılır.Kıyılmış kırmızı biber,dere otu ve maydonoz eklenir.Tüm malzemeler harmanlanır.Sosu hazırlanıp karıştırılır.
Afiyet olsun.