Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bohça Börek Tarifi

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
bohca-borek.jpg

Malzemeler

6,5 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1 paket tereyağ veya margarin (yumuşatılmış)
3 çorba kaşığı limon suyu veya sirke
½ çay bardağı sıvı yağ
Çörekotu
Tuz
İçi İçin:
3 dilim bayat ekmek içi
4 çorba kaşığı sıvı yağ
15-200 gram yağsız kıyma
2 orta boy soğan
½ demet maydanoz
Tuz – Karabiber

Hazırlanışı

Başlangıç olarak elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım.
Sonra içine sütü, sıvı yağı, sirkeyi (veya limon suyu) ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerine nemli bez örterek ½ saat dinlendirelim.
Bu arada böreğin iç harcını hazırlayalım.
Tavaya sıvı yağı alalım.
Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım.
Kıymayı ekleyip suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim.
Ufalanmış bayat ekmek içini, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyerek ateşten alalım.
Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya bölüp yufkaları, tavayı azar azar yağlayıp ve sadece bir yüzeyleri pişecek şekilde üst üste sererek pişirmeye devam edin.
133 tane beze yapalım.
Bezeleri unlanmış bir zeminde 1 mm kalınlığında açalım.
Yufkaların aralarını ve üzerini erimiş yağla yağlayarak üst üste serelim.
Yufkaların kat yerlerini de yağlayıp bohça kapatır gibi kapatalım.
Hamuru buzdolabında 20 dakika bekletelim.
Bu arada bir kapta peyniri ezip yumurta akı ve kıyılmış maydanozla karıştıralım.
Hamuru buzdolabından çıkarıp 3 mm kalınlığında açarak 15 cm. lik kareler halinde keselim.
Karelerin ortalarına kıymalı harçtan koyup karşılıklı köşelerini zarf kapatır gibi kapatalım ve margarinle yağlanmış tepsiye ters çevirerek dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörekotu serpelim.
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında altları üstleri kızarsın.
Kızardıktan sonra hemen fırından çıkaralım ve servis yapalım.
 
Üst Alt