Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Böğürtlen Soslu Tavuk Göğsü

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79


Malzemeler (10 kase)
*4 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un (silme)
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1,5 su bardağı şeker (damak zevkinize göre değişebilir)
*1 adet damla sakızı
*1 paket vanilya
soğuduktan sonra;
*yarım çay bardağı süt
*2 yemek kaşığı krem şanti
arası ve üzeri için;
*kullanıma hazır dr. oetker böğürtlen sosu (3 küçük paket)

Yapılışı
Derin bir tencerede 1 bardak süt, un ve nişasta pütürsüz bir kıvam elde edilinceye kadar çırpılır.kısık ateşte sürekli karıştırılarak sütün kalan kısmı eklenir. Kaynayan krema ocaktan alınır, damla sakızı ve vanilya eklenerek mikserle 5 dk. çırpılır. Ilıklaşınca süt ve krem şanti eklenerek tekrar çırpılır.fazla bekletmeden kaselere 1 yemek kaşığı kremadan koyulur, kenarlarına çilekler dizilir ve böğürtlen sosunun bir kısmı boşaltılır.tekrar krema ve böğürtlen sosu koyularak soğumaya bırakılır.
 
Üst Alt