Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Boğazlıyan Kaymakamı (Kemal bey)

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Kemal Bey

11152708_1586791841577994_356124848075667020_n.jpg

Tarihte Bugün. 10 Nisan 1919.

Ermeni çetelerine karşı verdiği amansız mücadele nedeniyle ingilizlerin emriyle idama mahkum oldu. İşbirlikçi yobaz Şeyhülislam Mustafa Sabri'nin fetvasıyla idam edildi. KEMAL BEY'i rahmetle ve saygıyla anıyorum.

ipsizUcurtma

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    10
Millî Şehidimiz Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey'i
rahmet ve saygıyla anıyoruz...
"Ecnebi devletlere yaranmak icin beni asıyorlar! Eğer buna
adalet diyorlarsa kahrolsun böyle adalet! Çocuklarımı asil
Türk Milletine emanet ediyorum! Bu kahraman millet elbette onlara bakacaktır. Allah vatan ve milletimize zeval vermesin! Amin!
Borcum var, servetim yok. Çocuklarımı bu millete emanet ediyorum. Yaşasın Millet!"
Millî Şehidimiz Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey İngilizlerin talimatı ile idama mahkûm edildi. Zamanın Şeyhülislamı Mustafa Sabri Efendi'nin verdiği fetva ile infaz, 10 Nisan 1919'da İstanbul Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Millî Şehidimiz Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey'i
rahmet ve saygıyla anıyoruz...
"Ecnebi devletlere yaranmak icin beni asıyorlar! Eğer buna
adalet diyorlarsa kahrolsun böyle adalet! Çocuklarımı asil
Türk Milletine emanet ediyorum! Bu kahraman millet elbette onlara bakacaktır. Allah vatan ve milletimize zeval vermesin! Amin!
Borcum var, servetim yok. Çocuklarımı bu millete emanet ediyorum. Yaşasın Millet!"
Millî Şehidimiz Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey İngilizlerin talimatı ile idama mahkûm edildi. Zamanın Şeyhülislamı Mustafa Sabri Efendi'nin verdiği fetva ile infaz, 10 Nisan 1919'da İstanbul Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Kemal Bey'in idamı yakın Türk tarihinin en acı olaylarından biridir. Özellikle genç nesillerin ibretle öğrenmesi ve hatırlamasında tarih şuuru bakımından büyük dersler olacaktır. Allah rahmet eylesin

yorumlarınız için teşekkürler@ ipsiz uçurtma..

Üst Alt