- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Ada çayı : Anason, melekotu ve sığır kuyruğu karısımından, 20 gram kadar haslanır, günde üç
fincan içilir.
Adasoğanı : Suyundan içilir.
Ağulu kök : Sürülür.
Akdiken (geyikdikeni) : Suyu ile gargara yapılır.
Arpa : Suyu ile gargara yapılır.
Ayva : Çekirdeğinin çayı içilir.
Badem ve yağı : Surubu içilir.
Besparmak otu : Kökünün suyu içilir.
Büyük ebegümeci : Suyu ile gargara yapılır.
Ceviz : Yağı sürülür veya sarılır. Meyvesi ve Macunu yenir. Hülasası içilir.
Çasur : Tohum ve yapraklarının çayı içilir.
Çörek otu : Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur. Yağı sürülür veya sarılır.
Çuha çiçeği : Suyu içilir.
Düğmelice süpürge : Çayı içilir.
Gül : Kurutulmus gül yaprakları balla macun yapılır yağı ve tozu kullanılır.
Isırgan otu ve tohumu : Çayı içilir. Macunu yenir.
Kedi otu : Macunu yenir.
Kus tırnağı : Çayı içilir.
Limon : Çorba ve içme suyuna, suyundan katılır.
Menekse : Çayı içilir.
Mor menekse : Çayı içilir.
Muz : Balla yenir.
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir.Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür.
Patlangıç : Suyu ile gargara yapılır.
Sırça otu (yapıskan otu) : Suyu ile gargara yapılır.
Sakayık (ayı gülü) : Her gün 2 gram demletilerek gargara ve buğusu yapılır.
Tuz : Suyu ile gargara yapılır.
Yabani elma : Tohum ve yapraklarının çayı içilir, lapası sarılır.
Yabani havuç : Suyu içilir.
fincan içilir.
Adasoğanı : Suyundan içilir.
Ağulu kök : Sürülür.
Akdiken (geyikdikeni) : Suyu ile gargara yapılır.
Arpa : Suyu ile gargara yapılır.
Ayva : Çekirdeğinin çayı içilir.
Badem ve yağı : Surubu içilir.
Besparmak otu : Kökünün suyu içilir.
Büyük ebegümeci : Suyu ile gargara yapılır.
Ceviz : Yağı sürülür veya sarılır. Meyvesi ve Macunu yenir. Hülasası içilir.
Çasur : Tohum ve yapraklarının çayı içilir.
Çörek otu : Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur. Yağı sürülür veya sarılır.
Çuha çiçeği : Suyu içilir.
Düğmelice süpürge : Çayı içilir.
Gül : Kurutulmus gül yaprakları balla macun yapılır yağı ve tozu kullanılır.
Isırgan otu ve tohumu : Çayı içilir. Macunu yenir.
Kedi otu : Macunu yenir.
Kus tırnağı : Çayı içilir.
Limon : Çorba ve içme suyuna, suyundan katılır.
Menekse : Çayı içilir.
Mor menekse : Çayı içilir.
Muz : Balla yenir.
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir.Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür.
Patlangıç : Suyu ile gargara yapılır.
Sırça otu (yapıskan otu) : Suyu ile gargara yapılır.
Sakayık (ayı gülü) : Her gün 2 gram demletilerek gargara ve buğusu yapılır.
Tuz : Suyu ile gargara yapılır.
Yabani elma : Tohum ve yapraklarının çayı içilir, lapası sarılır.
Yabani havuç : Suyu içilir.