- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler
3 su bardağı un
½ su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
½ su bardağı soğuk tereyağı
½ su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya özü (ya da şekerli vanilin)
1 çay bardağı vişne
3 yemek kaşığı damla çikolata
Üstü için;
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 kaşık süt+ 1/2 çay kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı vanilya özü
Bitter Çikolatali ve Vişneli Sconelar Nasıl Yapılır?
Bitter Çikolatali ve Vişneli Sconelar Tarifi için;
Geniş bir kapta un, şeker, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırın. Soğuk tereyağını rendeleyerek ekleyin ve elinizle unlu karışıma iyice yedirin.
Başka bir kapta çırptığınız yumurta ve sütü unlu karışıma bir kaşık yardımıyla karıştırarak ekleyin.
Yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Vişneyi ve damla çikolataları ekleyin.
Un serpilmiş bir yüzeyde hamuru 1,5- 2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde açın. 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.
Kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin.
20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
Bu sırada yarım bardak pudra şekerini iki yemek kaşığı süt ve vanilya özüyle karıştırın ve buzdolabında bekletin.
Çörekler fırından çıktıktan sonra 10-15 dakika soğumasını bekleyin ve üstlerine hazırladığınız sosu gezdirin.
Birkaç dakika sosun donmasını bekleyin. Servis yapın.
3 su bardağı un
½ su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
½ su bardağı soğuk tereyağı
½ su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya özü (ya da şekerli vanilin)
1 çay bardağı vişne
3 yemek kaşığı damla çikolata
Üstü için;
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 kaşık süt+ 1/2 çay kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı vanilya özü
Bitter Çikolatali ve Vişneli Sconelar Nasıl Yapılır?
Bitter Çikolatali ve Vişneli Sconelar Tarifi için;
Geniş bir kapta un, şeker, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırın. Soğuk tereyağını rendeleyerek ekleyin ve elinizle unlu karışıma iyice yedirin.
Başka bir kapta çırptığınız yumurta ve sütü unlu karışıma bir kaşık yardımıyla karıştırarak ekleyin.
Yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Vişneyi ve damla çikolataları ekleyin.
Un serpilmiş bir yüzeyde hamuru 1,5- 2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde açın. 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.
Kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin.
20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
Bu sırada yarım bardak pudra şekerini iki yemek kaşığı süt ve vanilya özüyle karıştırın ve buzdolabında bekletin.
Çörekler fırından çıktıktan sonra 10-15 dakika soğumasını bekleyin ve üstlerine hazırladığınız sosu gezdirin.
Birkaç dakika sosun donmasını bekleyin. Servis yapın.