- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Bitter Çikolatalı Pasta
Malzemeler
► 5 Tane yumurta
► 1 Su bardağı toz şeker
► 2 Çorba kaşığı kakao
► 1 Su bardağı un
► 1 Paket kabartma tozu
Islatmak İçin
► 1 Su bardağı soğuk süt
► 2 Çorba kaşığı konyak ya da likör
Kreması İçin
► 1 Litre süt
► 2 Çorba kaşığı mısır nişastası
► 50 Gram bitter çikolata
► Yeteri kadar su
► 80 Gram kakao
► 1 Su bardağı toz şeker
► 1 Tane yumurta sarısı
Üzeri İçin
► Yarım su bardağı süt
► Yarım paket krem şanti
► 1 Su bardağı dondurulmuş ahududu ya da böğürtlen
Bitter Çikolatalı Pasta
Bitter Çikolatalı Pasta Tarifi:
Öncelikle pandispanyayı hazırlayalım derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. İyice çırpılıp beyazlaştığında üstüne kakao, un ve kabartma tozunu ekleyelim.
Kek harcını orta boy yuvarlak kalıbını yağlayıp unladıktan sonra dökelim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrol ederek pişirelim.
Kek soğuduktan sonra enine üçe bölelim. Kreması için sütü ve şekeri bir tencereye katıp ocağa alalım. Kaynamaya başladığında üstüne yarım çay bardağı soğuk suda açılmış mısır nişastasını ekleyelim.
Bir iki dakika sonra da yarım su bardağı soğuk suda açılmış kakaoyu üstüne ilave edelim. Üstüne ufak ufak kırılmış çikolatayı katıp karıştırarak göz göz olup kaynamaya başladığında ocaktan alalım.
Krema ılıdıktan sonra içine yumurta sarısını ekleyip hızlıca karıştıralım. Pandispanya parçalarını konyak eklediğimiz sütle ıslatalım. Pandispanyanın alt parçasını servis tabağına koyalım.
Üstüne kremanın bir kısmını sürelim üstüne ikinci parçayı katıp bu parçayı da krema ile kaplayalım. Üstüne üçüncü parçayı da katıp pastanın her tarafını kalan krema ile kaplayalım.
Krem şantiyi üstündeki tarife göre sütle çırpalım. Krem şantiyi Krema torbasına katıp pastanın üstüne sıkalım. Pastanın ortasına ahududuları yerleştirerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Malzemeler
► 5 Tane yumurta
► 1 Su bardağı toz şeker
► 2 Çorba kaşığı kakao
► 1 Su bardağı un
► 1 Paket kabartma tozu
Islatmak İçin
► 1 Su bardağı soğuk süt
► 2 Çorba kaşığı konyak ya da likör
Kreması İçin
► 1 Litre süt
► 2 Çorba kaşığı mısır nişastası
► 50 Gram bitter çikolata
► Yeteri kadar su
► 80 Gram kakao
► 1 Su bardağı toz şeker
► 1 Tane yumurta sarısı
Üzeri İçin
► Yarım su bardağı süt
► Yarım paket krem şanti
► 1 Su bardağı dondurulmuş ahududu ya da böğürtlen
Bitter Çikolatalı Pasta
Bitter Çikolatalı Pasta Tarifi:
Öncelikle pandispanyayı hazırlayalım derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. İyice çırpılıp beyazlaştığında üstüne kakao, un ve kabartma tozunu ekleyelim.
Kek harcını orta boy yuvarlak kalıbını yağlayıp unladıktan sonra dökelim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrol ederek pişirelim.
Kek soğuduktan sonra enine üçe bölelim. Kreması için sütü ve şekeri bir tencereye katıp ocağa alalım. Kaynamaya başladığında üstüne yarım çay bardağı soğuk suda açılmış mısır nişastasını ekleyelim.
Bir iki dakika sonra da yarım su bardağı soğuk suda açılmış kakaoyu üstüne ilave edelim. Üstüne ufak ufak kırılmış çikolatayı katıp karıştırarak göz göz olup kaynamaya başladığında ocaktan alalım.
Krema ılıdıktan sonra içine yumurta sarısını ekleyip hızlıca karıştıralım. Pandispanya parçalarını konyak eklediğimiz sütle ıslatalım. Pandispanyanın alt parçasını servis tabağına koyalım.
Üstüne kremanın bir kısmını sürelim üstüne ikinci parçayı katıp bu parçayı da krema ile kaplayalım. Üstüne üçüncü parçayı da katıp pastanın her tarafını kalan krema ile kaplayalım.
Krem şantiyi üstündeki tarife göre sütle çırpalım. Krem şantiyi Krema torbasına katıp pastanın üstüne sıkalım. Pastanın ortasına ahududuları yerleştirerek servis yapalım. Afiyet olsun.