Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bitter Çikolatalı Pasta

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
Bitter Çikolatalı Pasta

Malzemeler
► 5 Tane yumurta
► 1 Su bardağı toz şeker
► 2 Çorba kaşığı kakao
► 1 Su bardağı un
► 1 Paket kabartma tozu

Islatmak İçin
► 1 Su bardağı soğuk süt
► 2 Çorba kaşığı konyak ya da likör

Kreması İçin
► 1 Litre süt
► 2 Çorba kaşığı mısır nişastası
► 50 Gram bitter çikolata
► Yeteri kadar su
► 80 Gram kakao
► 1 Su bardağı toz şeker
► 1 Tane yumurta sarısı

Üzeri İçin
► Yarım su bardağı süt
► Yarım paket krem şanti
► 1 Su bardağı dondurulmuş ahududu ya da böğürtlen

Bitter Çikolatalı Pasta



Bitter Çikolatalı Pasta Tarifi:

Öncelikle pandispanyayı hazırlayalım derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. İyice çırpılıp beyazlaştığında üstüne kakao, un ve kabartma tozunu ekleyelim.
Kek harcını orta boy yuvarlak kalıbını yağlayıp unladıktan sonra dökelim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrol ederek pişirelim.
Kek soğuduktan sonra enine üçe bölelim. Kreması için sütü ve şekeri bir tencereye katıp ocağa alalım. Kaynamaya başladığında üstüne yarım çay bardağı soğuk suda açılmış mısır nişastasını ekleyelim.
Bir iki dakika sonra da yarım su bardağı soğuk suda açılmış kakaoyu üstüne ilave edelim. Üstüne ufak ufak kırılmış çikolatayı katıp karıştırarak göz göz olup kaynamaya başladığında ocaktan alalım.
Krema ılıdıktan sonra içine yumurta sarısını ekleyip hızlıca karıştıralım. Pandispanya parçalarını konyak eklediğimiz sütle ıslatalım. Pandispanyanın alt parçasını servis tabağına koyalım.
Üstüne kremanın bir kısmını sürelim üstüne ikinci parçayı katıp bu parçayı da krema ile kaplayalım. Üstüne üçüncü parçayı da katıp pastanın her tarafını kalan krema ile kaplayalım.
Krem şantiyi üstündeki tarife göre sütle çırpalım. Krem şantiyi Krema torbasına katıp pastanın üstüne sıkalım. Pastanın ortasına ahududuları yerleştirerek servis yapalım. Afiyet olsun.
 
Üst Alt