Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bisküvinizi çaya batırınca içine mi düşüyor?

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
bunlari-biliyor-musunuz.jpg

Bisküvinizi çaya batırınca içine mi düşüyor?

Bisküviyi Çaya Dikey Değil Yatay Batırın

cay_ve_biskuvi_th.jpg

Deneyimsiz bandırıcılar, genelde dibinde süngersi bisküvi parçaları olan bulanık bir bardak çayla baş başa kalırlar.

Bunun sebebi, bisküvideki şekerin sıcak sıvıda dağılması ve yağın erimesidir. Bu malzemeler, diğer bileşenleri bir arada tutan zamk gibidir.

Bir de bunun üstüne nişasta kırıntıları, nemi sünger gibi emer. Sonuç: Yumuşamış olan bisküvi kendi ağırlığına yenik düşüp parçalanır.

Bristol Üniversitesi’nden İngiliz fizikçi Len Fischer bu sorunu ebediyen çözmeye karar verdi.

Bandırmaya bilimsel hassasiyetle yaklaşmak için, bir bisküviyi mikroskobun altına yatırdı. Araştırmacı bandırdı, hesapladı ve sonunda ideal bandırma tekniğini buldu. Basit olduğu kadar da dahiyane bir numaraydı:

Bisküviyi mümkün olduğu kadar yatay tutun, tıpkı nehirdeki sal gibi. Böylece alt sıvıyı emerken üstü kuru kalır.

Bisküvi gücünü bu şekilde daha uzun süre muhafaza eder. Fisher, bisküvisini bu yöntemle eskisine kıyasla dört kat daha uzun bir süre boyunca bandırabildiğini hesapladı

The Punisher

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    31
Evet gerektiğinden fazla çayın içinde bekletirsen haliyle erir ve çayın içerisinde dağılır fazla bekletmeden çekmek lazım içinden küçükken bende fazla bekletirdim erirdi içinde sinir olurdum dağılırdı hem çayın rengi bulanıklaşıyor hemde dibine çöküyor eriyince haliyle
bence bunun yatay dikey bandırmakla alakası yok bekleme süresini ayarlayın yeter yeterki fazla bekletmeyin çayın içinde hemen çekin

EsiLa

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    510
ama şuda bir gerçek,çayın içine bisküviyi doldurup karıştırıp çay kaşığınla yerken daha bi güzel oluyor :) uğraşmazdım hiç direk boca ederdim küçükken.

Üst Alt