Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bir yumurtada protein

Sindy

꧁༒ ♡ fσrum mєlєgí ♡ ༒꧂
Süper Moderatör
  • Üyelik Tarihi
    3 Ocak 2010
  • Mesajlar
    11,323
  • MFC Puanı
    63,931
Bir yumurta proteininin yarısından fazlası yumurta beyazı içerisinde bulunur.

? Yumurta sarısının kolesterol ve yağ oranı, beyazından daha yüksektir. Ancak sarısı oldukça zengin vitamin ve minerallere sahiptir.

?Yumurta Beyazı;
Sodyum
Çinko
Magnezyum
Potasyum

? Yumurta Sarısı;
A vitamini
B vitamini
D vitamini
E vitamini
Lesitin içerir.

?Bütün bir yumurtada 18 vitamin ve mineral vardır. Aynı zamanda en kaliteli protein kaynağıdır

? Yumurtanın beyazı ve sarısı birbirinden farklı besleyici değerlere sahiptir. O nedenle beslenmenize tam yumurta eklemeye özen gösterin

Diyetlerinizde kırmızı et ve tavuk yerine yumurtada tercih edebilirsiniz ?

IMG_20220602_095425.png
 

Liva

"Diline dikkat et, dişini kırmasın."
Özel Üye
  • Üyelik Tarihi
    17 Haz 2019
  • Mesajlar
    1,802
  • MFC Puanı
    4,109
Acaba yumurtayı haşlama ve yağda pişirme arasında vitamin değerlerinde değişme oluyor mu ?:unsure:
 

PeriKızı

Moderatör
  • Üyelik Tarihi
    22 May 2019
  • Mesajlar
    8,671
  • MFC Puanı
    26,804
Acaba yumurtayı haşlama ve yağda pişirme arasında vitamin değerlerinde değişme oluyor mu ?:unsure:
Haşlanmış yumurta veya kızarmış yumurta yemek arasında gerçekten bir fark olduğu ortaya çıktı ve bu, onları hazırlama yöntemiyle yaptığınız yağdan kaynaklanıyor. Kızarmış bir yumurta, haşlanmış yumurtadan (8,9 g yağ, 2,9'u doymuş) yaklaşık iki kat daha fazla yağ ve doymuş yağ (17,6 g yağ, 5,6 g doymuş yağ) içerir. Bu akılda tutulması gereken bir şeydir.

Bunun yanı sıra, yumurta kızartma sürecinde oldukça fazla vitamin kaybedilir. Sonuç: Haşlanmış yumurta daha sağlıklıdır. Ayrıca bir yumurtayı kaynatarak salmonella tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz çünkü haşlanmış yumurta yerken bakteriler hayatta kalamazlar.
 

Liva

"Diline dikkat et, dişini kırmasın."
Özel Üye
  • Üyelik Tarihi
    17 Haz 2019
  • Mesajlar
    1,802
  • MFC Puanı
    4,109
Haşlanmış yumurta veya kızarmış yumurta yemek arasında gerçekten bir fark olduğu ortaya çıktı ve bu, onları hazırlama yöntemiyle yaptığınız yağdan kaynaklanıyor. Kızarmış bir yumurta, haşlanmış yumurtadan (8,9 g yağ, 2,9'u doymuş) yaklaşık iki kat daha fazla yağ ve doymuş yağ (17,6 g yağ, 5,6 g doymuş yağ) içerir. Bu akılda tutulması gereken bir şeydir.

Bunun yanı sıra, yumurta kızartma sürecinde oldukça fazla vitamin kaybedilir. Sonuç: Haşlanmış yumurta daha sağlıklıdır. Ayrıca bir yumurtayı kaynatarak salmonella tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz çünkü haşlanmış yumurta yerken bakteriler hayatta kalamazlar.

Bilgilendirme için teşekkür ederim :a-(160):
 
Üst Alt