Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bir Çocuğa İlk Ne Öğretilmelidir ?

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
Bilindiği üzere ağaç yaşken eğilir. Bir çocuk ilk olarak eğitimine aile ortamında başlar ve bu süreçte aileye büyük görevler düşer. Peki bir çocuğa öncelikle ne öğretilmelidir ? Nasıl bir yol izlenmelidir ?

Asrevya

Özgürlük=Öze B/akış
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    354
İnsanların dünyada ikiye ayrıldığını:

Sadece iyi ve kötü insanlar olduğunu.

Din,mezhep,ekonomik ayrımların önemli olmadığını.

Bilmukabele

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2
İnanç ve Doğru İtikad Üzerine Yaşamasını Sağlamak Çocuğa SAğlam Bir Temel Atmaktır....

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

Sevmeyi öğretin...

Enes

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    815
Bir çocuğa ilk önce saygı ve sosyal kurallar eğitimi verilmeli devamı zaten gelir

"hiç"

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    4
Bilindiği üzere ağaç yaşken eğilir. Bir çocuk ilk olarak eğitimine aile ortamında başlar ve bu süreçte aileye büyük görevler düşer. Peki bir çocuğa öncelikle ne öğretilmelidir ? Nasıl bir yol izlenmelidir ?

Bir seminerde Psikolog ; Çocuk 1-3 yaş arası hamur misali her şekil verilebilir. 3-16 hamur nasil sertlesir sekil vwrmek zor ise ayni sekilde çocuguda sekillendirmek zorlaşır. 16 yaşından sonra geçmiş olsun. Artık ne yapsanız boş. ....

Eğitim anne karnında başlar. Eskiler çocuk yaparken bazı şeylere dikkat etmek gerektigini söyler..... hayırlı evlat misali... ruhun sağlıklı olması gerekiyor... :)

Ayrica çocuklar duyarak değil görerek ogrenir. Çocuğun nasıl olmasını istiyorsanız önce siz öyle olun....

Lydia

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -2,779
Öncelikle Allahın varlığını dünyada ki amacımızın varoluşumuzun nedenini onun anlayacağı şekilde öğretmeli sonra özgüven vicdan merhamet sevgi hoşgörü bu duygular yerleşirse gerisi kendiliğinden gelir.Son olarak anne baba ve çevre çok etkili.Sağlıklı bireyler yetiştirmek istiyorsak öncelikle kendimizi eğitmemiz lazım.Çevrede çoğu kez örneğini görüyoruz sırf dedesi babası annesi torun sevsin diye evlenen insanlar var.Bu ne derece doğru tartışılır.Çocuktan önce eğitim anne ve baba adaylarına şart diye düşünüyorum...

Lydia

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -2,779

Harika olan sensin LiyA
Hep öyle değilmidir anne ve babalar çoğu zaman çocuklarından şikayet ederler.Çocuklarını değil kendilerini eleştiriyorlar haberleri yok.Çünkü çocuk ne gördüyse onu yapıyor.Çocuğun yapmış olduğu yanlışları eleştirmek yerine anne ve baba ilk önce kendini sorumlu tutmalı ve nerede hata yaptık diyebilmeli.

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777
Harika olan sensin LiyA
Hep öyle değilmidir anne ve babalar çoğu zaman çocuklarından şikayet ederler.Çocuklarını değil kendilerini eleştiriyorlar haberleri yok.Çünkü çocuk ne gördüyse onu yapıyor.Çocukların yapmış olduğu yanlışlarda anne ve baba ilk önce kendini sorumlu tutmalı...

Rahmetli babacığımla anneciğim bize sevmeyi öğretti.
Kendi adıma onların kopyasıyım diyebilirim.
Onlardan ne öğrendimse öyle yaşıyorum. Kardeşim de de beni örnek alıyor.

Lydia

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -2,779

Rahmetli babacığımla anneciğim bize sevmeyi öğretti.
Kendi adıma onların kopyasıyım diyebilirim.
Onlardan ne öğrendimse öyle yaşıyorum. Kardeşim de de beni örnek alıyor.
Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.
Ne diyeceğimi bilemedim şuan.Üzgün olduğumu bil LiyA...
Ne mutlu kardeşine senin gibi bir ablası var.

BaksanaBi

Türkler öyle bir millettir ki, Hayatta bir tane bi
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    440
Sabırlı Olun Ve Sevgiyi Saygıyı Öğretin.

Üst Alt