OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Kullanılacak Malzemeler: (2 kişilik)
2 adet bıldırcın (Kemikleri alınarak temizlenmiş)
1 su bardağı pirinç (10 dakika ılık suda beklemiş)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış soğan
Bıldırcınların ciğeri
15 dakika ılık suda beklemiş kuruüzüm
Bir buçuk su bardağı etsuyu
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
Antepfıstığı
Yapılışı:
Öncelikle pilavı hazırlayın. Bunun için, tereyağında yarısında pirinçleri birkaç dakika kavurun. Küçük doğranmış ciğerleri ilave edin. Bir-iki karıştırıp, etsuyunu ve kuruüzümleri katın. Diğer yandan bir tavada önce soğanı kavurup, fıstıklarla birlikte bir miktar daha kavurun. Pilava ilave edin. Tuzunu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler iyice şişinceye kadar pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Pilava, karabiber, kimyon ve yenibahar ilave edin. Önceden kemikleri alınmış bıldırcının içine iç pilavı doldurun. Yanlarından dikin. Fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Daha sonra bıldırcınları dilimleyerek servis yapın.
2 adet bıldırcın (Kemikleri alınarak temizlenmiş)
1 su bardağı pirinç (10 dakika ılık suda beklemiş)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış soğan
Bıldırcınların ciğeri
15 dakika ılık suda beklemiş kuruüzüm
Bir buçuk su bardağı etsuyu
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
Antepfıstığı
Yapılışı:
Öncelikle pilavı hazırlayın. Bunun için, tereyağında yarısında pirinçleri birkaç dakika kavurun. Küçük doğranmış ciğerleri ilave edin. Bir-iki karıştırıp, etsuyunu ve kuruüzümleri katın. Diğer yandan bir tavada önce soğanı kavurup, fıstıklarla birlikte bir miktar daha kavurun. Pilava ilave edin. Tuzunu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler iyice şişinceye kadar pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Pilava, karabiber, kimyon ve yenibahar ilave edin. Önceden kemikleri alınmış bıldırcının içine iç pilavı doldurun. Yanlarından dikin. Fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Daha sonra bıldırcınları dilimleyerek servis yapın.