Diyet yapıyorum fakat kırmızı et yemekten vazgeçemiyorum" diyorsanız biftekli salata tarifi tam size göre. 15 günde 1 kez biftekli salata yiyerek hem kırmızı et yeme isteğinizi gerçekleştirebilir hem de B12 vitamini almış olursunuz.
Malzemeler,
4 parça biftek
1 adet küçük boy göbek marul
2 orta boy domates
1 küçük konserve soyafilizi
1 paket hellim peyniri
1/2 fincan zeytinyağı
Yarım kutu konserve mısır
Taze kaşar peyniri
Kekik
Sosu için,
1 ay kaşığı şeker
1 fincanı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı balzamik sirke
Tuz
Hazırlanışı,
1. Yağsız biftekleri elektrikli ızgara ya da teflon tavada pişirin.
2. Biftekler pişerken, kaşar peyniri hariç tüm malzemeyi karıştırın ve servis tabağına alın.
3. Kaşar peyniri rendeleyip salatanın üzerine serpiştirin.
4. Pişen biftekleri şerit halinde kesip salatanın üzerine dizin.
5. Salata sosunu hazırlayıp, üzerine dökün.
6. Sıcakken servis yapın.
Afiyet Olsun
Malzemeler,
4 parça biftek
1 adet küçük boy göbek marul
2 orta boy domates
1 küçük konserve soyafilizi
1 paket hellim peyniri
1/2 fincan zeytinyağı
Yarım kutu konserve mısır
Taze kaşar peyniri
Kekik
Sosu için,
1 ay kaşığı şeker
1 fincanı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı balzamik sirke
Tuz
Hazırlanışı,
1. Yağsız biftekleri elektrikli ızgara ya da teflon tavada pişirin.
2. Biftekler pişerken, kaşar peyniri hariç tüm malzemeyi karıştırın ve servis tabağına alın.
3. Kaşar peyniri rendeleyip salatanın üzerine serpiştirin.
4. Pişen biftekleri şerit halinde kesip salatanın üzerine dizin.
5. Salata sosunu hazırlayıp, üzerine dökün.
6. Sıcakken servis yapın.
Afiyet Olsun