- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Bici Bici Tatlısı
Bici bici tatlısı nasıl yapılır?
Bici bici tatlısı nasıl yapılır?

Adananın Mehur Tatlısıdır.
MALZEMELER
1 litre su
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Karsambaç (Rendelenmiş veya rondodan geçmiş buz)
Gül suyu
Kırmızı gıda boyası
Gıda boyasını aktarlardan şerbet boyası diye alabilirsiniz
HAZIRLANIŞI
Soğuk su ve nişastayı bir tencereye koyalım,hiç pürüz kalmayacak şekilde karıştırıp orta ateşte yanan ocağa alalım, muhallebi kıvamı alana kadar hiç durmadan karıştıralım, pişen muhallebiyi ıslatılmış bir tepsiye 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökelim ve soğuması için buzdolabında en az 6 saat bekletelim. Diğer yandan soğuk suya bir çay kaşığının ucuyla gıda boyamızdan bir kahve fincanıda gül suyundan koyup buz dolabına kaldıralım.
Nişastalı muhallebiyi kaselere küçük kareler halinde keselim üzerine hazırladığımız kırmızı suyu ekledikten sonra karsambaç ve pudra şekeri ekleyip servis yapalım.