OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Küçük bir ağaç görünümünde bulunan biberiye bitkisi, özellikle çam kokusuna çok benzer bir koku yaymaktadır. Ferahlatıcı bir kokusu bulunan bu bitki, et yemeklerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Tadından ziyade hastalıklara iyi gelmesi ile ünlü olan bu bitki, özellikle çay olarak tüketildiğinde çok faydalı olabilmektedir.
Biberiye Çayı Neye İyi Gelir?
Biberiye çayının faydaları arasında, hazımsızlığa ve sindirim problemlerine iyi gelmesi en önde yer almaktadır. Bundan farklı olarak, hafızayı güçlendirmesi, konsantrasyon ve dikkati artırması, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olması, çağın hastalığı olan strese iyi gelmesi ve migren gibi şiddetli baş ağrılarını hafifletmesi, faydaları arasında bulunmaktadır. Biberiye çayı, kolay bir biçimde hazırlanıp rahatlıkla tüketilebilir.
Biberiye Çayı Nasıl Demlenir?
Özellikle kabızlık ve hazımsızlık problemlerine kesin çözüm olan biberiye çayı, günde 2 fincan olarak tüketilebilmektedir. Demlenmesi için 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye yaprakları yeterli olacaktır. Bir bardak kaynamış suya atılacak olan biberiye yaprakları, 10 – 15 dakika içinde istenen kıvama gelecektir. Dilediğiniz takdirde bal ve limon ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Beyaz şeker kullanımından uzak durmalısınız.
Biberiye Çayı Neye İyi Gelir?
Biberiye çayının faydaları arasında, hazımsızlığa ve sindirim problemlerine iyi gelmesi en önde yer almaktadır. Bundan farklı olarak, hafızayı güçlendirmesi, konsantrasyon ve dikkati artırması, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olması, çağın hastalığı olan strese iyi gelmesi ve migren gibi şiddetli baş ağrılarını hafifletmesi, faydaları arasında bulunmaktadır. Biberiye çayı, kolay bir biçimde hazırlanıp rahatlıkla tüketilebilir.
Biberiye Çayı Nasıl Demlenir?
Özellikle kabızlık ve hazımsızlık problemlerine kesin çözüm olan biberiye çayı, günde 2 fincan olarak tüketilebilmektedir. Demlenmesi için 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye yaprakları yeterli olacaktır. Bir bardak kaynamış suya atılacak olan biberiye yaprakları, 10 – 15 dakika içinde istenen kıvama gelecektir. Dilediğiniz takdirde bal ve limon ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Beyaz şeker kullanımından uzak durmalısınız.