Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bezelyeli Bulgur Pilavı

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224

Malzemeler:

2 su bardağı kepekli bulgur
1 su bardağı az haşlanmış bezelye
7-8 dal ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı:
Zeytinyağını tencerede ısıtın.
Yıkadığınız kepekli bulguru ekleyip 3-4 dakika orta ateşte soteleyin.

Bezelye ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu tuz ve karabiberi ekleyin.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Bulgur pişince kağıt havlu ile üzerini kapatıp ocaktan alın ve 20 dakika dinlendirin.
Pilavın üzerine kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.
Üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın.

Afiyet olsun!​
 
Üst Alt