- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler:
Bir koyun gerdan
300 gr. Çekilmiş iç yağı
2 kaşık dövülmüş sarımsak
1 kahve fincanı pul biber
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı pirinç
Yapılışı
Yapılışı:
Gerdan yıkanıp su ilave edilip pişmeye koyulur. Kefi alınıp içine iç yağı koyulup pişirilir. Daha sonra gerdan suya didiklenip üzerine çıkan yağlar alınıp ayrı tavada üzerine kırmızı biber, kara biber, sarımsak koyulup et suyuna karıştırılır. 2 bardak pirinç haşlanıp, pilav halinde tuz ile pişirilir. İsteğe göre pilav tabağa koyulup üzerine hazırlanan gerdan ve suyu ilave edilir veya pilav gerdana katılıp, kaynatılıp servis edilir.