- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Beyin Çorbası
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (10 bardak)
125 gr un (1 bardak)
2 yemek kasigi tepeleme tereygi veya margarin
2 adet koyun beyni
½ demet maydanoz tuz
Terbiyesi: 3 adet yumurta sarisi
½ kahve fincani limon suyu
½ bardak su
YAPILIŞ TARİFİ
1-Beyinleri soguk suya birakin. Üzerindeki zari çikartip suyla atese koyup haslayin. Soguduktan sonra findik büyüklügünde dograyin.
2-Unla yagi çorba tenceresinde biraz kavurun. Kalan beyin ve et suyunu azar azar ekleyip yedirin.10 dakika sonra da beyinlerle tuzu koyun.
3-Terbiyesini hazirlayip çorbaya karistirin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpin.