- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Beyaz Çikolatalı Kurabiye

Beyaz Çikolatalı Kurabiye malzemeleri:
180 gr (1 buçuk su bardağı) macadamia (az kavrulmuş)
1 adet yumurta
140 gr (2 çay bardağı) kahverengi şeker
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
125 ml (1 çay bardağı ve çeyreği) sıvı yağ
60 gr (1 çay bardağı) beyaz un
30 gr (yarım çay bardağı) kekun
yarım tatlı kaşığı toz tarçın
30 gr (çeyrek çay bardağı) parçalanmış Hindistan cevizi
1 paket beyaz çikolata parçası
Macadamia: Tropik ülkelerde yetişen bir yemiş. Türkiyedeki bazı kuru yemişçilerde de satılıyor. Bulamazsanız, yerine fındık kullanabilirsiniz.
Beyaz çikolata yerine siyah çikolata parçaları da kullanılabilir."
Beyaz Çikolatalı Kurabiye yapılışı:
Kavrulmuş macadamiaları iyice ezerek bir kenara koyun.
Mikserde yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın.
Vanilya ve yağı ekleyin. Tahta bir kaşık ile içine unu eleyin ve tarçın, Hindistan cevizi, macadamia ve çikolata parçalarını ekleyerek iyice karıştırın.
30 dakika buzdolabında beklettin.
Fırını önceden 180°Cde ısıtın, iki fırın tepsisini yağlayın.
Bir çorba kaşığı karışımı top haline getirin ve fırın tepsisine yerleştirin.
Eğer karışım kolay ufalanır kıvamda ise parmaklarınızla topları bastırarak birleştirebilirsiniz.
12-15 dakika, ya da altın rengi alana dek pişirin.
Fırın tepsisinde biraz soğuttuktan sonra tel ızgaraya geçirerek soğumaya bırakabilirsiniz.