OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Beşamel Soslu Tavuklu Kabak
Malzemeler:
4 kabak
4 domates
2 diş? sarımsak
1 tutam kekik
1 tutam fesleğen
1 bütün tavuk göğsü
tuz , karabiber , çiçekyağı
BEŞAMEL SOS İÇİN:
2 su b. süt
1 çorba k.tepeleme un
sıvıyağ?
tuz
karabiber
muskat
ÜZERİ İÇİN:
kaş?ar peyniri
Hazırlama Tarifi:
4 kabak kabukları soyulmadan uzunlamasına ince ince kesilir. Yağ?lanmış? tepsiye dizilerek bir süre yarı kıvamda piş?irilir. Tavuklar iri yaprak ş?eklinde kesilerek tuzu ve baharatı eklendikten sonar piş?irilir. Diğer taraftan domates sos hazırlanır.Bunun için sarımsaklar ince doğranarak sıvıyağ?da sotelenmeye alınır. Üzerine domatesler rendelenerek ilave edilir. Domates sosuna da tuzu ve baharatı eklenir. Fırın kabının tabanına kabakların yarısı dizilir. Üzerine tavuklar yayılır. Daha sonra üzerine ince doğranmış kekik ve fesleğen eklenir. Domates sos da gezdirilir. Daha sonra kalan kabaklar da üzerine yayılarak kapatılır. Bu arada beş?amel sos hazırlanır. Bunun için tencereye sıvıyağ? ve un alınır. Bir süre kavrulur. Daha sonra üzerine sütü, tuzu, karabiberi ve muskatı eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak piş?irilir. (Sos çok koyu olamazsa daha iyi olur) Hazırlanan beşamel sos üzerine gezdirilir. En son kaşar peyniri rendesi üzerine serpilerek 180 derecelik fırında pişirilir.Ve dilediğiniz şekilde süsleme yaparak servis edebilirsiniz
Malzemeler:
4 kabak
4 domates
2 diş? sarımsak
1 tutam kekik
1 tutam fesleğen
1 bütün tavuk göğsü
tuz , karabiber , çiçekyağı
BEŞAMEL SOS İÇİN:
2 su b. süt
1 çorba k.tepeleme un
sıvıyağ?
tuz
karabiber
muskat
ÜZERİ İÇİN:
kaş?ar peyniri
Hazırlama Tarifi:
4 kabak kabukları soyulmadan uzunlamasına ince ince kesilir. Yağ?lanmış? tepsiye dizilerek bir süre yarı kıvamda piş?irilir. Tavuklar iri yaprak ş?eklinde kesilerek tuzu ve baharatı eklendikten sonar piş?irilir. Diğer taraftan domates sos hazırlanır.Bunun için sarımsaklar ince doğranarak sıvıyağ?da sotelenmeye alınır. Üzerine domatesler rendelenerek ilave edilir. Domates sosuna da tuzu ve baharatı eklenir. Fırın kabının tabanına kabakların yarısı dizilir. Üzerine tavuklar yayılır. Daha sonra üzerine ince doğranmış kekik ve fesleğen eklenir. Domates sos da gezdirilir. Daha sonra kalan kabaklar da üzerine yayılarak kapatılır. Bu arada beş?amel sos hazırlanır. Bunun için tencereye sıvıyağ? ve un alınır. Bir süre kavrulur. Daha sonra üzerine sütü, tuzu, karabiberi ve muskatı eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak piş?irilir. (Sos çok koyu olamazsa daha iyi olur) Hazırlanan beşamel sos üzerine gezdirilir. En son kaşar peyniri rendesi üzerine serpilerek 180 derecelik fırında pişirilir.Ve dilediğiniz şekilde süsleme yaparak servis edebilirsiniz