OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar
Malzemeler:
1 adet karnabahar
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k.domates salçası
4 havuç
200 gr.kıyma
Sıvıyağ?
Tuz
karabiber
BEŞAMEL SOSU İÇİN:
2 su b.süt
1 çorba kaşığı un
Muskat
Tuz
Karabiber
ÜZERİ İÇİN:
kaş?ar peynir rendesi
Hazırlama Tarifi:
İlk olarak karnabaharı haşlayın.Diğer tarafta beş?amel sosu hazırlayın. Bunun için unu sıvıyağ?da kavurun. Daha sonra üzerine sütü ekleyerek koyulaş?maya başlayınca üzerine karabiber ve muskatı ekleyin. Daha sonra soğanı sıvıyağ?da kavurmaya başlayın.Daha sonra üzerine kıymayı ve salçayı da ekleyerek yarı kıvamda pişirin.Haşladığınız karnabaharı fırın kabına çiçek çiçek ayırarak yerleştirin. Daha sonra üzerine haşlanmış havuçları yerleştirin.Üzerine kıymayı , beşamel sosu ve kaşar peyniri rendesini ekleyerek 180 derecelik fırında pişirin. Piştiktan sonra dilediğiniz şekilde süslemeleri yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 adet karnabahar
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k.domates salçası
4 havuç
200 gr.kıyma
Sıvıyağ?
Tuz
karabiber
BEŞAMEL SOSU İÇİN:
2 su b.süt
1 çorba kaşığı un
Muskat
Tuz
Karabiber
ÜZERİ İÇİN:
kaş?ar peynir rendesi
Hazırlama Tarifi:
İlk olarak karnabaharı haşlayın.Diğer tarafta beş?amel sosu hazırlayın. Bunun için unu sıvıyağ?da kavurun. Daha sonra üzerine sütü ekleyerek koyulaş?maya başlayınca üzerine karabiber ve muskatı ekleyin. Daha sonra soğanı sıvıyağ?da kavurmaya başlayın.Daha sonra üzerine kıymayı ve salçayı da ekleyerek yarı kıvamda pişirin.Haşladığınız karnabaharı fırın kabına çiçek çiçek ayırarak yerleştirin. Daha sonra üzerine haşlanmış havuçları yerleştirin.Üzerine kıymayı , beşamel sosu ve kaşar peyniri rendesini ekleyerek 180 derecelik fırında pişirin. Piştiktan sonra dilediğiniz şekilde süslemeleri yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.