-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
MALZEMELER
500 gr. un
ceyrek cay kasigindan daha az tuz
50 gr. maya
1/8-1/4 lt. süt
2-3 yumurta sarisi
50 gr. seker
75 gr. yag
1 paket vanilya
Ic Harc:
kiraz receli (isteyen vanilya veya baska recel kullanabilir)
putra sekeri veya seker
ceyrek cay kasigindan daha az tuz
50 gr. maya
1/8-1/4 lt. süt
2-3 yumurta sarisi
50 gr. seker
75 gr. yag
1 paket vanilya
Ic Harc:
kiraz receli (isteyen vanilya veya baska recel kullanabilir)
putra sekeri veya seker
HAZIRLANISI
Un elenir ve maya ile karisir ardindan yag ile karismis isinmis süt eklenir tekrar Kalan diyer malzemelerde eklendikten sonra mikserle 5 dak. Cirpilir.
Hamur hazirlandiktan sonra sicak bir yerde bekletilir,hamur gözle kabardigi görülecek kadar dinlenmeli.
Hamur kabardiktan sonra unlanmis tezgahin üzerinde dekrar el ile biraz yogrulur ve 16 yuvarlak beze sekli verilir.
Yalniz dikkat etmek gerekiyor bezelerde yirtik olmamasi gerekiyor.
Üzeri unlanir,bezle kapatilir ve tekrar dinlendirilir kabarincaya kadar.
Tencerede veya fritözde yag 180 °C de isinir.Kabarmis bezeleri üst kismi asagi gelecek sekilde tencereye veya fritöze konar ve her iki tarafida kizardiktan sonra yag dan alinir.
Mutfak kagidinin üzerine konar.Bezeler sicakken sekere veya putra sekerine bulanir.
Recel süzgecte süzüldükten sonra krema s1kiciya konar ve bezenin yan tarafindan yani biraz beyaz kalan tarafindan recel icine koyulur.
Soguduktan sonra servis yapilir.
Hamur hazirlandiktan sonra sicak bir yerde bekletilir,hamur gözle kabardigi görülecek kadar dinlenmeli.
Hamur kabardiktan sonra unlanmis tezgahin üzerinde dekrar el ile biraz yogrulur ve 16 yuvarlak beze sekli verilir.
Yalniz dikkat etmek gerekiyor bezelerde yirtik olmamasi gerekiyor.
Üzeri unlanir,bezle kapatilir ve tekrar dinlendirilir kabarincaya kadar.
Tencerede veya fritözde yag 180 °C de isinir.Kabarmis bezeleri üst kismi asagi gelecek sekilde tencereye veya fritöze konar ve her iki tarafida kizardiktan sonra yag dan alinir.
Mutfak kagidinin üzerine konar.Bezeler sicakken sekere veya putra sekerine bulanir.
Recel süzgecte süzüldükten sonra krema s1kiciya konar ve bezenin yan tarafindan yani biraz beyaz kalan tarafindan recel icine koyulur.
Soguduktan sonra servis yapilir.
Berliner tatlisi almanya'da cok iyi bilinen bir lezzet.
Alıntı