MALZEMELER:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı erimiş yağ
6 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacaktır)
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı mahlep
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 avuç fındık
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
1- Şeker, yumurta, yağ yoğurt, limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, çekilmiş fındık ve mahlep geniş bir kapta iyice karıştırılır.
2- Aldığı kadar elenmiş unla orta yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak veya uzun şekil verilir
3- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
4- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür.
Not: Hamur merdane ile 1,5- 2 cm. kalınlığında açılıp şekilli kalıplarla da kesilebilir.
3 su bardağı şeker
2 su bardağı erimiş yağ
6 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacaktır)
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı mahlep
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 avuç fındık
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
1- Şeker, yumurta, yağ yoğurt, limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, çekilmiş fındık ve mahlep geniş bir kapta iyice karıştırılır.
2- Aldığı kadar elenmiş unla orta yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak veya uzun şekil verilir
3- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
4- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür.
Not: Hamur merdane ile 1,5- 2 cm. kalınlığında açılıp şekilli kalıplarla da kesilebilir.