Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ben Olmak İstiyorum

AdoniS

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    11
Ah bizim yıllarımız dediğimiz zamandan sonra yıllar geçti.Öyle bir zamana geldik ki ’’ben’’ olamıyoruz artık.
Hergün yepyeni bir rüzgarlara kapılıp gidiyoruz ucunu,sonunu bilmediğimiz ( sen/siz olma ) diyarlarına durduramıyoruz artık kendimizi.

Neden kaynaklanıyor bu bizi bizden alan özenti yaşam.Her geçen gün biraz daha ( kendimiz ) olma duygusu ( sen/siz olma ) duygusuna bizi yaklaştırıyor.Eğer ben ( sen olacaksam ) ahlakınla,edebinle ( sen/siz olurum ).Yoksa benim değerlerime ters düşen,ahlakımla ters düşen,edebime ters düşen,ecdadımla ters düşen ( sen/siz ) neden olayım ki?Sen aslında o özenti,ahlak dışı birine birilerine adını ne koyarsan koy hiç benzemiyorsun.
Sen herzaman ahlakıyla,edebiyle bir ecdada sahipsin.Sadece azıcık kendine zaman ver ben neden ( onlara hayranım ),düşün.Silkenen arkadaşım silkenen kıyafetinle,yürüyüşünle,saçınla,yüzünle,konuşmanla,oturmanla,anne baba ya davranışınla arkadaşlarına davranışınla hayran olduğun gruplarla bu zayıp gider,nasılsın bir yoldasın bir düşün.Yahu ben aslında benim diyebiliyor musun?Yoksa aynaya bakmaya bile yüzün yok mu?Aslında aynaya bakıyorsun da ancak kendini kandırıyor da farkında bile değil misin?Hangisisin sen?.

Ben kendim olmak istiyorum;

’ Ahlakıyla,edebiyle,oturup kalkmasıyla,dış görünüşüyle,konuşmasıyla,ailesine karşı saygısıyla,büyüklere olan saygısıyla,küçüklere olan sevgisiyle,geçmişiyle ibretler alıp kendi özünü bulma yolunda ’’Ben Kendim olmak istiyorum’’.

Bırakalım artık su bizi bizden alan değerlerimiz hergeçen gün rüzgar gibi savuran ahlak dışı özentileri.
Bir yazarın sözü var;

’’Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı’’.

Biz kişiliğiimizi kendimiz olma duygusuyla ortaya çıkarabiliyor muyuz?Yoksa sadece çıkardığımızı mı?sanıyoruz.Yoksa tamamen ben çıkardım kişiliğimi,karekterim şu diyebiliyor muyuz?

Sen/Siz hep kendiniz olun eşi benzeri olmayan geçmişinize gidin bir bakın Devlet-i Aliyye Osmaniye’ye ozaman sen/siz ben oldum deme adımlarını yavaş yavaş atacaksın ozaman ayrı bir his içine girecek ve ne kadar anlamsızmış özendiklerim diyeceksin.

Üst Alt