Belis Tatlısı Tarifi
15 adet hazır baklavalık yufka.
Harcı için
5 adet yumurta,
2 kutu krema (200+200 ml.),
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı sıvı yağ,
Yarım su bardağı toz şeker,
2 paket kabartma tozu (10+10 gram),
2 paket şekerli vanilin (5+5 gram).
Şerbeti için
2 buçuk su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
Çeyrek limon suyu.
Yumurtalar ile toz şeker derin bir kap içerisinde tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpılır.
Üzerine sıvı yağ, irmik ve krema konulup çırpmaya devam edilir.Son olarak vanilin ile kabartma tozu ilave edilip, güzelce çırpılarak harç hazır edilir.Yağlanmış fırının tepsisinin içerisine, bir tane yufka konulur ve kenarları içe doğru katlanır.Hazırlanan harçtan 3 yemek kaşığı kadar yufkanın üzerine dökülür ve her tarafına güzelce sürülür.Üzerine tekrar 1 adet yufka konulup kenarları katlanır ve 3 yemek kaşığı kadar harç koyulup her tarafına sürülür.15 yufkanın tamamı aynı şekilde aralarına harçtan sürülerek üst üste tepsiye yerleştirilir.Kalan harcın tamamı son yufkanın üzerine dökülür ve her yerine gelecek şekilde yaydırılır (eşit kabarması için üzerini bir kaç yerden delin).Önceden ısıtılmış 175° fırında, altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirilir.Şerbeti için gerekli olan toz şeker, su ve limon suyu, tencereye konulup karıştırılır.Ocağın üzerinde kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatılır.Hazırlanan şerbet ocaktan alınarak oda ısısında ılınmaya bırakılır.Pişen tatlı fırından alınır ve ılındıktan sonra üzerine ılık şerbet dökülür.Hazırlanan belis tatlısı, şerbetini çekip soğuyana kadar dinlendirilir.Daha sonra dilimlenir ve üzeri arzuya göre süslenerek servis edilir.


15 adet hazır baklavalık yufka.
Harcı için
5 adet yumurta,
2 kutu krema (200+200 ml.),
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı sıvı yağ,
Yarım su bardağı toz şeker,
2 paket kabartma tozu (10+10 gram),
2 paket şekerli vanilin (5+5 gram).
Şerbeti için
2 buçuk su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
Çeyrek limon suyu.

Yumurtalar ile toz şeker derin bir kap içerisinde tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpılır.
Üzerine sıvı yağ, irmik ve krema konulup çırpmaya devam edilir.Son olarak vanilin ile kabartma tozu ilave edilip, güzelce çırpılarak harç hazır edilir.Yağlanmış fırının tepsisinin içerisine, bir tane yufka konulur ve kenarları içe doğru katlanır.Hazırlanan harçtan 3 yemek kaşığı kadar yufkanın üzerine dökülür ve her tarafına güzelce sürülür.Üzerine tekrar 1 adet yufka konulup kenarları katlanır ve 3 yemek kaşığı kadar harç koyulup her tarafına sürülür.15 yufkanın tamamı aynı şekilde aralarına harçtan sürülerek üst üste tepsiye yerleştirilir.Kalan harcın tamamı son yufkanın üzerine dökülür ve her yerine gelecek şekilde yaydırılır (eşit kabarması için üzerini bir kaç yerden delin).Önceden ısıtılmış 175° fırında, altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirilir.Şerbeti için gerekli olan toz şeker, su ve limon suyu, tencereye konulup karıştırılır.Ocağın üzerinde kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatılır.Hazırlanan şerbet ocaktan alınarak oda ısısında ılınmaya bırakılır.Pişen tatlı fırından alınır ve ılındıktan sonra üzerine ılık şerbet dökülür.Hazırlanan belis tatlısı, şerbetini çekip soğuyana kadar dinlendirilir.Daha sonra dilimlenir ve üzeri arzuya göre süslenerek servis edilir.
