Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bebeklerin keşfetmesine izin verin

Sentinus

'boşunaymış' dedirtmeyin be insana..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Ağu 2016
  • Mesajlar
    11,694
  • MFC Puanı
    -894
i-tock-88613931--1200x1200.jpg


Özellikle ilk 12 ay anneler için bir sürü karmaşık duygunun ve yorgunluğun yaşandığı zamanlardır. Her şeyi ile anneye muhtaç bir bebek annenin ise neredeyse sıfırlanmış bir sosyal hayatı.

Bu durum anneler için bazı zamanlarda içinden çıkılmaz bir hal alsa da oyuncaklar sizin bu zamanlardaki kurtarıcınız olabilir. Aynı zamanda oyuncakların bebeğinizin gelişimindeki etkilerini de göz ardı etmemek gerekiyor.

Oyuncaklarla bebeğinizin vakit geçirmeye başlaması 2. ve 3. aydan itibaren başlayabilir. Sesli ve hareket eden oyuncaklar bebeğinizin bu dönemde dikkatini çekecek oyuncak türleridir.

Aynı zamanda bebeğinizin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimini olumlu yönde etkileyecek oyuncaklar sayesinde bebeğiniz parmaklarını kullanmayı, el, göz koordinasyonu sağlamayı ve iletişime daha çabuk geçme şansını arttıracaktır.

Bu dönemlerde anne ve babalar olarak bebeğinizin etrafını, oyuncaklarını, sizi ve etrafında olan her şeyi keşfetmesine sizin gözetiminiz altında izin vermelisiniz. Her keşif onun kas motor becerilerini geliştirecek ve zihinsel kapasitesini arttıracaktır.

Bebeğinizin ilk oyuncaklarla tanışmasını ve sizden ayrılmasını kademeli şekilde yapın. İlk peluş oyuncak ile sizin kucağınızda sizin onu yönlendirmenizle tanışabilir. Sonra yere bırakarak oyuncağı keşfetmesine izin verin en sonda ise oyuncak ile bebeğinizi yalnız bırakın ve onun oyuncak ile arasında bir bağ oluşmasını sağlayın.

Bu aşamalı bırakma sayesinde bebeğiniz hem kendi kendine vakit geçirmeyi öğrenecek hem de size bağımlı halinden bir nebze de olsa vazgeçmiş olacaktır.
 
Üst Alt