Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bebeklerin Elektrik Süpürgesi Sesinde Uyumasının Nedeni

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
Bebeklerin Elektrik Süpürgesi Sesinde Uyumasının Nedeni

Bir tanıdığımızın bebeği normalde uyumuyormuş bebekte uyku düzensizliği varmış ama elektrik süpürgesi, saç kurutma makinası gibi aletleri çalıştırınca mışıl mışıl uyuyormuş.

**

Duyunca çok şaşırdım. Önce kendi kendime “Ulan bebekte olsa manyağı bizi buluyor” dedim. Ama meraktan araştırdım. Çünkü çocukken bende kolum havada uyurmuşum. Bu espiri değil gerçekten bildiğin kolum havada uyuyormuşum, sonradan annem indiriyormuş.

**

Araştırma yapınca öğrendim ki ülkemizde elektrik süpürgesi sesinde uyuyan bir sürü bebek varmış. Meğerse bunun nedeni bebek anne karnındayken annenin vücudundaki sindirim sistemi organlarının çalışması, dolaşım sistemi hareketleri, kan akışı vs gibi vücut organlarının çalışma sesleri aynen elektrik süpürgesi gibi ses çıkarıyormuş.

**

Yani bebek 9 ay boyunca gürültülü ortamda bulunduğu için elektrik süpürgesi sesini duyunca kendini anne karnında zannediyormuş ve kendini daha güvende hissettiği için mışıl mışıl uyuyormuş. Hadi bu mantıklı anasını satıyım ben niye kolum havada uyuyormuşum onu bulamadım.

**

Belki de şu yaşıma kadar öğrendiğim en ilginç bilgilerden biri de bu oldu. Bu arada bir bebek niye kolu havada uyur onun cevabını bilen varsa konu altına yorum yapsın.

Üst Alt