-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 955
-
- MFC Puanı
- 1
Bayram Tatlısı tarifi
Malzemeler
2 Adet Yumurta
2 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Aldığı Kadar Un
Üzeri İçin Bir Adet Margarin
Hazırlanışı
2 Adet Yumurta
2 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Aldığı Kadar Un
Üzeri İçin Bir Adet Margarin
Hazırlanışı
- Bütün malzemeler karıştırılır.
- Yumuşak bir hamur yapılır.
- Cevizden biraz büyük kündeler yapılır. Biraz dinlendirilir.
- Daha sonra ikişerli yufkalar açılır. Ne kadar ince açılırsa o kadar güzel olur.
- İki yufka üst üste konur.
- Oklavaya sarılır.
- Burma gibi büzülür.
- Daha sonra bir gazetenin üzerine buruşuk şekilde açılır.
- Kenarları düz olsun diye kesilir.
- Ceviz serpilir.
- Gazete yukarıya kaldırılarak hamurun burulması sağlanır.
- Daha sonra belli aralıklarla kesilerek tepsiye dizilir.
- Üzerine bir adet margarin (Tereyağı olursa daha lezzetli olur) eritilerek dökülür ve pişirilir.
- Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.