Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bayat Ekmek Suflesi Tarifi

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Bayat-Ekmekten-m%C3%BCcver.jpg




Malzeme:
75 gr tereyağ ( Ben çok az kullandım.Biraz da sıvı yağ ekledim)
1 soğan
yarım kilo ıspanak
2.5 su bardağı süt
8 su bardağı doğranmış bayat ekmek
9 yumurta ( ben 8 tane kullandım9
Fesleğen ( ben kullanmadım)
tuz, karabiber, kırmızı biber
Az miktarda eski ve taze kaşar
Yapılışı:
Tereyağ ve sıvı yağı eritip soğanı çok iyi kremalize olana kadar kavuruyoruz. Bu işlem doğrudan yemeğimizin lezzetini etkiliyor.Yıkanamış ıspanakları ekleyip karıştırın.Tencerenin kapağını kapatıp ocağı n altını biraz kısalım.Ispanaklar kendi suyuyla pişecek.
Pişen ıspanakların suyunu çektirelim. Bir kenara alın.Tuzunu ve baharatını ayarla. Soğusun
Ayrı bir kapta sütü yumurtalarla karıştır.Tuz ve baharat ekle
Geniş ve büyük bir borcama kestiğiniz bayat ekmeklerden bir sıra döşe üzerine ıspanak döşe..Sonra tekrar ekmek diz.Üstüne ıspanak ve kaşar ekle...Bu işlemi malzeme bitene kadar yap.
En üstünde ekmekler olsun.Hazırlamış olduğumuz.Yumurtalı süt karışımı üzerine gezdirerek dökelim.ÖNEMLİ: En az 8 saat, en çok bir4 gece buzdolabında dinlenmesi lazım...Yemekten yarım saat önce çıkartıp 170-180 derecede üstü kızarana kadar pişir.Afiyet olsun​
 
Üst Alt