- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Basurun en etkili ilacı..
Avrupada 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sinanın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri
Kuru kayısı hoşafı yüksek ateşe, iyi geliyor.
İyisi, Ermeni cinsidir, çünkü ekşime ve bozulma yapmaz. Kayısı yendiği zaman üzerine biraz mastaki çiğnenmelidir ve 1 dirhem anason veya 2 dirhem anason çiğnenmelidir. Yahut ekşi şarap veya üzüm şarabı veya bal şarabından biri içilmelidir.
iÇERiĞiİ
İkinci derecede soğuk ve rutubetlidir ve çekirdeğinin yağı ikinci (884) derecede kuru ve sıcaktır.
DIŞARI ATAN ORGANLAR
Çekirdeğinin yağı, basura iyi gelir.
HUMMALAR
Kuru kayısı hoşafı yüksek ateşe iyi gelir.
BESLENME ORGANLARI
Ermeni kayısısı, midede fesad yapmaz; süratle ekşime meydana getirmez. Kayısı yendikten sonra, anason alınmalı ve sakız çiğnenmeli, üzüm suyu veya ayva şurubu içilmelidir.
Avrupada 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sinanın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri
Kuru kayısı hoşafı yüksek ateşe, iyi geliyor.
İyisi, Ermeni cinsidir, çünkü ekşime ve bozulma yapmaz. Kayısı yendiği zaman üzerine biraz mastaki çiğnenmelidir ve 1 dirhem anason veya 2 dirhem anason çiğnenmelidir. Yahut ekşi şarap veya üzüm şarabı veya bal şarabından biri içilmelidir.
iÇERiĞiİ
İkinci derecede soğuk ve rutubetlidir ve çekirdeğinin yağı ikinci (884) derecede kuru ve sıcaktır.
DIŞARI ATAN ORGANLAR
Çekirdeğinin yağı, basura iyi gelir.
HUMMALAR
Kuru kayısı hoşafı yüksek ateşe iyi gelir.
BESLENME ORGANLARI
Ermeni kayısısı, midede fesad yapmaz; süratle ekşime meydana getirmez. Kayısı yendikten sonra, anason alınmalı ve sakız çiğnenmeli, üzüm suyu veya ayva şurubu içilmelidir.