Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Basit cheesecake tarifi

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Haz 2015
  • Mesajlar
    12,474
  • MFC Puanı
    1,810
Bodrum'un en sevdiğim bölgelerinden birisi Yalıçiftlik'te tatlı bir mekan var: Hasan'ın Yeri.

Bilenler vardır, burası Bodrum'un kalabalığından kaçış noktası gibidir bizim için. Yazın sahillerde oturacak yer bulamazken hafta içi nispeten daha sakindir ama haftasonu burası bile kalabalık tabii. Geniş kumsalı, temiz denizi ve güzel yemekleri ile gönlümü fetheden bir yer.

Burada minik de bir tatlı standı var, harika incirli turta, cheesecake ve tatlılar sunuyorlar. Biz de haftasonu denedik çok beğendik. Canım hafif soğuk bir tatlı istiyordu ne zamandır, ben de aklımca basit, soğuk da yenen, az malzemeli, pişmemiş bir tatlı yapmak istedi, hemen başladım denemelere.

Vegan cheesecake tariflerine baktım önce, tofu ve kaju kullanılıyordu, yok dedim tofu yok elimde, ben de yoğurt kullanırım, tamam vegan değil ama hafif olsun ve hatta dondurup dondurma gibi de yiyebilelim.​




1030946_1cef8f09d00c2c73e6281b8f7177410a.jpg





Tarifi şöyle:
2 paket altınbaşak benzeri bisküviyi rondoladım - pötibör de kullanan oluyor, ev yapımı bisküvi de kullanabilirsiniz, bu taban malzememiz olacak.

2-3 kaşık tereyağı ile karıştırdım ve yoğurdum, bardakların dibine yaydım.

Bir kasede süzme yoğurt ve labneyi göz kararı karıştırıp pudra şekeri ekledim, limon kabuğu rendelemek püf noktası, daha taze, daha canlı bir tadı oluyor bence. Portakal da rendelenebilir.

Bu karışımı da bisküvilerin üstüne yaydım.




1030946_d5d598fb89d1dccaf7a1dbe1d7d8df19.jpg



En üste de taze meyveler, ne varsa, şeftali, incir, çilek, muz...

Biraz da ahududu reçeli ile buzluğa attım, sonuç güzel, taze, soğuk ve nispeten sağlıklı, pişmemiş bir tatlı!

Afiyet olsun...​
 

Enes

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    17 Ağu 2014
  • Mesajlar
    1,628
  • MFC Puanı
    815
Bu saatte bunu görmem hiç iyi olmadı valla sdlfskfsdfsdf
 
Üst Alt