Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Başarılı insanlar neden hep aynı kıyafetleri giyiyor?

Rapunzel

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -445
Başarılı insanlar neden hep aynı kıyafetleri giyiyor?

1. Daha az karar verme zorluğu

Özellikle sabahları “Ne giyeceğim” sorusuyla baş etmemek ve karar verme güçlü çekmemek, başarılı insanlara daha fazla zihinsel alan ve gün içinde daha fazla verimlilik sağlıyor. Barack Obama, ABD Başkanlığı döneminde “Beni sadece mavi veya gri takım elbiselerle görürsünüz. Böylelikle verdiğim kararların sayısını azaltmaya çalışıyorum. Ne yediğim veya ne giydiğimle ilgili karar vermek istemiyorum çünkü daha fazla karar vermem gereken çok şey var” diyordu. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg de benzer bir argüman ortaya koyuyor.

2. Daha az zaman kaybı

Kıyafet seçimi, aslında sandığınızdan çok daha fazla vakit alıyor. Bundan birkaç yıl önce Project 333 adı altında bir kampanya düzenlenmişti ve kampanya kapsamında katılımcılardan 3 ay boyunca sadece 33 parça kıyafet giymeleri istenmişti. Aslında çok basit olan bu kampanyanın sonunda katılımcılar aslında kıyafet seçimi yapmamanın hayatı ne kadar çok değiştirdiğini fark etti. Gardırobunuzu kısıtlamanın en büyük yararlarından biri, size fazladan zaman kazandırması. Böylelikle hem alışverişte hem de sabahları hazırlanırken zaman kazanabilirsiniz.

3. Daha az stres

New York’lu bir sanat direktörü olan Matilda Kahl, her gün aynı tarz kıyafeti giymesinin altındaki nedeni, karar verme yorgunluğundan kurtulma ve daha az zaman kaybetmeyle açıklıyor. Ancak Kahl, çok önemli bir şeye daha işaret ediyor; o da daha az stres. Her gün aynı tarz kıyafeti giyerek, sabahları yaşadığınız “Bu çok mu resmi oldu? Bu ortama uygun mu? Bu elbise çok mu kısa” gibi sorulardan kurtulmuş ve dolayısıyla bu soruların yarattığı stresten de uzaklaşmış olursunuz.

4. Daha az enerji kaybı

Christopher Nolan, 21’inci yüzyılın en başarılı filmlerinin altına imzasını atmış bir yönetmen. Bu başarılı ismin bir başka özelliği daha var; o da bundan yıllar önce her gün ne giyeceğine karar vermenin bir enerji kaybı olduğunu fark etmiş olması. Christopher Nolan, “enerji kaybı” derken sadece kıyafet seçimi yaparken harcanan enerjiden değil, aynı zamanda daha geniş bir gardırobu düzenli ve temiz tutmak için harcanan enerjiyi katediyor.

5. Her zaman uyumlu giyinme

Birbirinden farklı kıyafetlerin olduğu bir gardırobunuz varsa, her seferinde “Bu pantolon bu gömlekle oldu mu? Bu elbiseyle bu ceket oldu mu” gibi sorularla boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Oysa kapsül gardırobunuz olduğunda, giyeceğiniz her şey birbiriyle uyumludur.

6. İkonik kıyafetler

Her seferinde aynı tarz kıyafetler giymek, yaptığınız kıyafet seçimlerinin ikonik parçalardan oluşmasını sağlar. Bu da her zaman yaşınıza ve konumunuza uygun kıyafet seçimi yapmanızı kolaylaştırır. Şöyle düşünün; kitaplardaki kahramanlar hiçbir zaman kıyafetlerini değiştirmez. Siz de seçimlerinizle ikonik bir imaj yaratabilirsiniz.

Gardırobunuzu kısıtlamanın en büyük yararlarından biri, size fazladan zaman kazandırması.

7. Daha az masraf

Hepimizin gardıropları giymediğimiz kıyafetler ve ayakkabılarla dolu. Üstelik, bu kıyafetler için para harcamaya da devam ediyoruz. Oysa bunun yerine kapsül gardıropla ikonik kıyafet seçimleri yapabilir ve gereksiz masraflardan kurtulabilirsiniz.

8. Daha rahat bir kafa

Ünlü oyuncu Drew Barrymore bir yazı yazmış ve kıyafetlerle arasında yeni bir ilişki kurduğunu şöyle anlatmıştı:

“Neredeyse 40 yaşındayım ve 20’li yaşların kıyafetlerinin benim için hiçbir anlamı yok, 2 çocuk doğurduktan sonra 30’lu yaşların kıyafetlerini giyemiyorum. Kıyafet seçimleri konusunda bir dönüm noktasındayım.”

Drew Barrymore bu düşüncelerinden sonra kendisini bir süreliğine “kıyafet diyetine” soktuğunu ve iyice düşünerek kıyafet alışverişi yaptığını anlatıyor. Barrymore, aylar sonra gardırobunun çok daha huzurlu ve sakin bir yere döndüğünü söylüyor. Giyinmek bir mücadele değil. Bunu bir mücadele olarak görmeyin. Kıyafet tercihlerinizin, sizi sakinleştirecek ve size huzur verecek şekilde olmasına özen gösterin.

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,996
Bu konuya kesinlikle katılıyorum bende düşünüyorum tüm dolabı değiştirmeyi

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    771
ben de hep kadife pantul ve şişme gocuk giyiyom.fakirlikten zannediyordum meğerse başarılı olduğum içinmiş.

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Ben param olmadığı için ve sevdiğim kıyafeti hep giymek istediğim için eskise bile yamalayıp giyiyorum. Trabzon a gittiğim bir sefer elimde bir mini kitap vardı yazarı hatırlayamadım ama sanırım maden mühendisliği alanında uzmandı. Yazdığı kitapta kabaca diyor ki, eskiden anne baba kardeş vs. eski kıyafetlerini giymek ayıp olmazken günümüzde aynı kıyafetleri üst üste iki gün giymek ayıp karşılanır oldu. Bu da algılarımızın nasıl değiştiğini gösteriyor. :sigara

Üst Alt