- Konum
- Karı$ık..
-
- Üyelik Tarihi
- 7 Mar 2013
-
- Mesajlar
- 2,021
-
- MFC Puanı
- 297
İşte Hem Bitkisel hemde meysev ve vitaminsel faydalar.
1- Baş ağrısını önlemek için, az yemek, az içmek, az düşünmek, çok uyumamak ve alkol kullanmamak gerekir.
2- Gül suyu, taze kişniş ve badem yağı lapa yapılarak başa konulursa ağrıları alır.
3- Serkencebin (sirke ve bal karışımı bir tür şerbet) ve semiz otu suyunun karışımı içilmelidir.
4- Katran köpüğü 2 gram, 1 bardak bal şerbeti birlikte içilirse baş ağrısını ve balgamı sökütür.
5- 100er gram miyen kökü, udihindi, mercan köşk birlikte dövülür ve elde edilen tozları 1000 gram susam yağına katılır dörtte biri kalana kadar kaynatılır ve başa sürülerek iyice ovulur.
6- Misk, safran maddeleri toz haline getirilerek enfiye gibi burna çekilir.
7- Bir bardak limon usaresi içilmelidir.
8- Menekşe çiçeği koklanabilir.
9- Ayva çiçeği bal ile macun yapılarak bir kaşık yenilir.
10- Helile ıslatılarak bir bardak suyu içilir.
11- Beş gram defne tohumu dövülerek bala karıştırılıp yutulur.
12- Karabaş otu bal ile reçel haline getirilerek bir kaşık yutulur.
13- Karabaş otu kaynatılarak bir bardak içilir.
14- Bir kaşık badem yağı içmek baş ağrısına iyi gelir.
15- Bir bardak kabak suyu içilir.
16- 10 gram helile tozu bir bardak sıcak su ile karıştırılıp içilmelidir.
17- Kulağa 2-3 damla soğan suyu damlatılabilir.
18- 200er gram rezene ve kına su ile hamur yapılır ve ayaklara konulur.
19- Gelincik iç içeği sirke ile hamur yapılır başa konulur.
20- Hüdhüd kuşunun tacı başta taşınırsa baş ağrısı geçer.
21- Besbase, menekşe yağı ile burna çekilirse baş ağrısını keser.
22- Papatya kaynatılarak içilirse baş ağrısına iyi gelir.
23- Anason tütsüsü kuvvetlice burna çekilmelidir.
24- Mersin ağacının yaprakları kaynatılarak lapa yapılır ve başa bağlanır.
25- Nane arpa ile lapa yapılır ve başa bağlanır.
1- Baş ağrısını önlemek için, az yemek, az içmek, az düşünmek, çok uyumamak ve alkol kullanmamak gerekir.
2- Gül suyu, taze kişniş ve badem yağı lapa yapılarak başa konulursa ağrıları alır.
3- Serkencebin (sirke ve bal karışımı bir tür şerbet) ve semiz otu suyunun karışımı içilmelidir.
4- Katran köpüğü 2 gram, 1 bardak bal şerbeti birlikte içilirse baş ağrısını ve balgamı sökütür.
5- 100er gram miyen kökü, udihindi, mercan köşk birlikte dövülür ve elde edilen tozları 1000 gram susam yağına katılır dörtte biri kalana kadar kaynatılır ve başa sürülerek iyice ovulur.
6- Misk, safran maddeleri toz haline getirilerek enfiye gibi burna çekilir.
7- Bir bardak limon usaresi içilmelidir.
8- Menekşe çiçeği koklanabilir.
9- Ayva çiçeği bal ile macun yapılarak bir kaşık yenilir.
10- Helile ıslatılarak bir bardak suyu içilir.
11- Beş gram defne tohumu dövülerek bala karıştırılıp yutulur.
12- Karabaş otu bal ile reçel haline getirilerek bir kaşık yutulur.
13- Karabaş otu kaynatılarak bir bardak içilir.
14- Bir kaşık badem yağı içmek baş ağrısına iyi gelir.
15- Bir bardak kabak suyu içilir.
16- 10 gram helile tozu bir bardak sıcak su ile karıştırılıp içilmelidir.
17- Kulağa 2-3 damla soğan suyu damlatılabilir.
18- 200er gram rezene ve kına su ile hamur yapılır ve ayaklara konulur.
19- Gelincik iç içeği sirke ile hamur yapılır başa konulur.
20- Hüdhüd kuşunun tacı başta taşınırsa baş ağrısı geçer.
21- Besbase, menekşe yağı ile burna çekilirse baş ağrısını keser.
22- Papatya kaynatılarak içilirse baş ağrısına iyi gelir.
23- Anason tütsüsü kuvvetlice burna çekilmelidir.
24- Mersin ağacının yaprakları kaynatılarak lapa yapılır ve başa bağlanır.
25- Nane arpa ile lapa yapılır ve başa bağlanır.