OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler:
500 gr barbunya
1 adet havuç
1 adet patates
1 orta boy soğan
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet küp şeker
5 - 6 dal maydanoz
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlama Tarifi:
Barbunyaları ayıklayalım ve yıkayalım. Barbunyaları bir tencerenin içine alalım üzerini 1 parmak geçene kadar su dolduralım ve barbunyaları haşlanmaya bırakalım. Burada amacımız barbunyaların kara suyunun çıkmasını sağlamak. Barbunyaları hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dk haşlayıp ocağın altını kapatalım. Haşlanan barbunyaları süzelim. Havuç ve patatesi soyalım. Havucu halka halka, patatesi küp küp doğrayalım. Diğer tarafta küp küp doğradığımız soğanları düdüklü tenceremize alalım. Üzerine zeytinyağını ilave edip kavurmaya başlayalım. İnce ince doğradığımız sarımsakları ekleyelim. Havucu ve patatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Küp küp doğradığımız domatesleri de kavurduğumuz sebzelere ilave edelim Haşladığımız barbunyaları ve salçayı ilave edip 1- 2 dk daha kavuralım. Tuzunu ve küp şekerini ekleyip, üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyelim. Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım. Yaklaşık 15 dk. pişirdikten sonra barbunya pilakimiz hazır olacaktır. İster sıcak isterseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz. Servis yapmadan önce maydanozla süslemeyi unutmayın.
Afiyet Şeker Olsun....
500 gr barbunya
1 adet havuç
1 adet patates
1 orta boy soğan
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet küp şeker
5 - 6 dal maydanoz
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlama Tarifi:
Barbunyaları ayıklayalım ve yıkayalım. Barbunyaları bir tencerenin içine alalım üzerini 1 parmak geçene kadar su dolduralım ve barbunyaları haşlanmaya bırakalım. Burada amacımız barbunyaların kara suyunun çıkmasını sağlamak. Barbunyaları hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dk haşlayıp ocağın altını kapatalım. Haşlanan barbunyaları süzelim. Havuç ve patatesi soyalım. Havucu halka halka, patatesi küp küp doğrayalım. Diğer tarafta küp küp doğradığımız soğanları düdüklü tenceremize alalım. Üzerine zeytinyağını ilave edip kavurmaya başlayalım. İnce ince doğradığımız sarımsakları ekleyelim. Havucu ve patatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Küp küp doğradığımız domatesleri de kavurduğumuz sebzelere ilave edelim Haşladığımız barbunyaları ve salçayı ilave edip 1- 2 dk daha kavuralım. Tuzunu ve küp şekerini ekleyip, üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyelim. Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım. Yaklaşık 15 dk. pişirdikten sonra barbunya pilakimiz hazır olacaktır. İster sıcak isterseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz. Servis yapmadan önce maydanozla süslemeyi unutmayın.
Afiyet Şeker Olsun....