Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bankacılık Nasıl Bir Bölüm?

Sade

Desire becomes surrender, surrender becomes power.
Emektar Üye
Konum
İzmir..
  • Üyelik Tarihi
    23 Eki 2015
  • Mesajlar
    7,101
  • MFC Puanı
    3,318
Ekonomide ve finans sektöründeki gelişmelerle birlikte bu alanlarda çalışacak nitelikli eleman ihtiyacı da arttı. Finans sektörünün en önemli iş alanı olan bankalarsa devamlı olarak yeni şubeler açarak bu şubelerde ve genel müdürlük pozisyonlarında çalışacak elemanlara ihtiyaç duyar. Bu eleman ihtiyacını karşılamak için üniversitelerde bankacılık alanında eğitim veren bölümler mevcut. Bankacılık da bu bölümlerden bir tanesi. Bankacılık nasıl bir bölümdür? Bölümdeki derslerin içeriği nasıldır ve mezunlar nerelerde çalışabilir?

Bankacılık bölümünde ilk sene fakülte ve bölüm ile ilgili genel dersler verilir. Bunlar genel ekonomi hukuk iletişim becerileri ve İngilizce gibi derslerdir. Bu seneden sonra öğrenciler bölüm derslerini almaya başlarlar. Bankacılık bölümünde dersler finans ve muhasebe ağırlıklıdır. Bankacılığın ilkeleri ve yönetimi sigortacılık finansal yönetim finans matematiği bankacılık ürün ve hizmetleri borçlar hukuku banka muhasebesi yönetim muhasebesi para ve sermaye piyasaları bankacılık hukuku ekonometri uluslararası finans ve uluslararası bankacılık finansal risk yönetimi bankacılıkta dış ticaret işlem ve uygulamaları ve vergi sistemi derslerin içerikleri arasında sayılabilir. Bu dersler ile öğrenci bankacılığı birçok açıdan öğrenmiş ve temel ekonomifinans ve hukuk bilgilerini de edinmiş olacaktır. Bankalarda verilen kredi vadeli ve vadesiz mevduat hesapları ticari kredilerakreditifler hisse senedi ve tahvil ihracı emeklilik sistemleri ve sigortalar gibi hizmetler hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerbu ürünlerin kullanıldığı alanlarda iş fırsatına da sahip olurlar.

Bankacılık bölümünden mezun olan kişiler için çeşitli çalışma alanları vardır. Bunlardan ilki şüphesiz ki bankalardır. Bankalarda birçok farklı pozisyon vardır ve bankacılık mezunları bu pozisyonlardan herhangi birini tercih edebilirler. Bunun için kişinin öncelikle şube ortamında mı yoksa genel müdürlükte mi çalışmak istediğine karar vermesi gerekir. Kararı sonucunda banka şubelerindeki gişe görevlisi bireysel müşteri temsilcisi ticari müşteri temsilcisi portföy yönetmeni operasyon yönetmeni gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Buna ek olarak müfettişlik yardımcısı da tercih edilebilecek güzel alternatiflerden biridir. Müfettiş yardımcısı olarak göreve başlamak için kişinin birtakım sınavlardan geçmesi ve bir eğitim programına dahil olması gerekir. Müfettiş yardımcıları belirli bir süre de stajyer olarak çalıştıktan sonra görevlerine müfettiş olarak devam edebilirler. Uzman yardımcılığı ya da uzmanlık da sınavla alımı yapılan pozisyonlar arasındadır. Bankaların yanısıra bankacılık mezunları çeşitli şirketlerin finans ya da muhasebe departmanlarında sigorta ya da yatırım şirketlerinde SPK veya BDDK gibi kurumlarda ya da çeşitli kamu kuruluşlarında da çalışabilirler.
 
Üst Alt