-
- Üyelik Tarihi
- 24 Mar 2017
-
- Mesajlar
- 4,579
-
- MFC Puanı
- 1,437
MALZEME:
Un 11 çorba kaşığı (100 gr.)
Tuz 1 çimdik
Yumurta 1 adet
Yumurta akı 1 adet
Süt 6 çorba kaşığı
Toz şeker 1 çorba kaşığı
Rom (Yerine Kanyak da kullanılabilir) 3 çorba kaşığı
Muz (Olgun, dörde bölünmüş) 6 adet
Yağ (Kızartma için)
Tereyağı (Erimiş) 1 kaşık
Pudra şekeri (Servis için)
YAPILIŞI:
Unla tuzu derin bir kaba eleyin. Yumurta ve erimiş tereyağını una katarak sütle karıştırın. Düzgün bir sıvı elde edinceye kadar çırpın. Başka bir kapta toz şekerle rom veya kanyağı karıştırıp içine muz parçalarını atın. Bir kenara koyarak 30 dakika dinlendirin. Derin bir kaba kızartma yağını koyun ve kızdırın. Kızartmadan önce muzları süzün ve fazladan ayırdığınız una bulayın. Yumurta sarısını katılaşıncaya kadar çırpın. Ve hamurun içine katın. Muz parçalarını bu hamura bulayın ve nar gibi oluncaya kadar kızartın. Kızarmış muzları bir kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün ve üzerine pudra şekeri serperek soğutmadan servis yapın.
Un 11 çorba kaşığı (100 gr.)
Tuz 1 çimdik
Yumurta 1 adet
Yumurta akı 1 adet
Süt 6 çorba kaşığı
Toz şeker 1 çorba kaşığı
Rom (Yerine Kanyak da kullanılabilir) 3 çorba kaşığı
Muz (Olgun, dörde bölünmüş) 6 adet
Yağ (Kızartma için)
Tereyağı (Erimiş) 1 kaşık
Pudra şekeri (Servis için)
YAPILIŞI:
Unla tuzu derin bir kaba eleyin. Yumurta ve erimiş tereyağını una katarak sütle karıştırın. Düzgün bir sıvı elde edinceye kadar çırpın. Başka bir kapta toz şekerle rom veya kanyağı karıştırıp içine muz parçalarını atın. Bir kenara koyarak 30 dakika dinlendirin. Derin bir kaba kızartma yağını koyun ve kızdırın. Kızartmadan önce muzları süzün ve fazladan ayırdığınız una bulayın. Yumurta sarısını katılaşıncaya kadar çırpın. Ve hamurun içine katın. Muz parçalarını bu hamura bulayın ve nar gibi oluncaya kadar kızartın. Kızarmış muzları bir kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün ve üzerine pudra şekeri serperek soğutmadan servis yapın.