Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bamya Çorbası

Behice

MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    7 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,954
  • MFC Puanı
    2


MALZEME:

50 gr kuru çiçek bamya
2 limon
200 gr kuzu eti
(ince kıyılmış)
2 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
6 su bardağı su
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

ÇORBA TARİFİ:

Kuru bamyayı iki elinizin arasında veya bir kevgirin içinde ovalayarak tüylerini ayıklayın. Bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar kaynar su dökün, 2 dilim limon ilave edin. Bamyalar ipten çıkacak gibi yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Haşlama suyunu süzün, ipten çıkarın.
Eti tencerede kendi saldığı suyu çekene kadar kavurun. İncecik kıyılmış soğan ve tereyağı ilave edin. Soğan hafif sararana kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin, güzel kokusu çıkana kadar, 1-2 dakika daha kavurun. 6 bardak su ilave edin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. 1 limonun suyu, haşlanmış bamya ve pul biberi aynı anda tencereye atın. Tuzuna bakın. Hepsini tekrar kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Bamya ve et yumuşayana kadar ağır ateşte (karıştırmadan) çorbayı pişirmeye devam edin. Yaklaşık yarım saat içinde bamya yumuşamış olur. Bamya Çorbasını sıcak servis yapın. Afiyet olsun :)
 
Üst Alt