OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Ballı Susamlı Tavuk
Malzemeler:
5 Yemek kaşığı Bal
4 Yemek kaşığı Esmer Toz Şeker
4 Yemek kaşığı Ketçap
6 Yemek kaşığı Soya Sosu
6 Yemek kaşığı Susam
2 Yemek kaşığı Susam Yağı
3 Adet Tavuk Göğsü
2 Dal Taze Soğan
5 Diş Sarımsak
Karabiber, Tuz
3 Adet Yumurta
Yarım Adet Limon
5 Yemek kaşığı Mısır Nişastası
Hazırlama Tarifi:
Tavukları kuşbaşı doğrayınız .Yumurta ve nişastayı karıştırınız.Tavukları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartınız.Karıştırma kabında ezilmiş sarımsak, kavrulmuş susam, bal, ketçap, soya sos, esmer şeker, susam yağı, tuz ve karabiberi iyice homojen oluncaya kadar karıştırınız.Hazırladığınız sosu kapağı olan bir tavaya alıp ısıttıktan sonra kızarttığınız tavukları bu sosa alın ve tavanın kapağını kapatınız.20-25 dk tavukların içleri tamamen pişinceye kadar kısık ateşte pişiriniz.Hazır olduğunda ince kıyılmış taze soğanın yeşil kısmını yemeğin üzerine serperek veya dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
5 Yemek kaşığı Bal
4 Yemek kaşığı Esmer Toz Şeker
4 Yemek kaşığı Ketçap
6 Yemek kaşığı Soya Sosu
6 Yemek kaşığı Susam
2 Yemek kaşığı Susam Yağı
3 Adet Tavuk Göğsü
2 Dal Taze Soğan
5 Diş Sarımsak
Karabiber, Tuz
3 Adet Yumurta
Yarım Adet Limon
5 Yemek kaşığı Mısır Nişastası
Hazırlama Tarifi:
Tavukları kuşbaşı doğrayınız .Yumurta ve nişastayı karıştırınız.Tavukları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartınız.Karıştırma kabında ezilmiş sarımsak, kavrulmuş susam, bal, ketçap, soya sos, esmer şeker, susam yağı, tuz ve karabiberi iyice homojen oluncaya kadar karıştırınız.Hazırladığınız sosu kapağı olan bir tavaya alıp ısıttıktan sonra kızarttığınız tavukları bu sosa alın ve tavanın kapağını kapatınız.20-25 dk tavukların içleri tamamen pişinceye kadar kısık ateşte pişiriniz.Hazır olduğunda ince kıyılmış taze soğanın yeşil kısmını yemeğin üzerine serperek veya dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.