Balkabaklı Kuş Yuvası Tarifi
1 kilo balkabağı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
2 paket pötibör bisküvi
1 portakal kabuğu rendesi
1 tane kabuk tarçın
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yarım çay bardağı su
Kreması için
1, 5 su bardağı süt
2, 5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için
Yeteri kadar hindistan cevizi
80 gram bitter çikolata
Merhabalar. Yine bir balkabağı tarifi ile geldim. Hem pratik hem lezzetli bir tarif oldu. Yiyenler bir daha istedi. Deneyin pişman olmazsınız.Balkabağını soyup küp küp doğrayın tencereye suyu ve kabuk tarçını katıp pişinceye kadar haşlayın. Kabuk tarçın yoksa daha sonra toz tarçın katarsınız.Haşlanan balkabağının içindeki fazla suyunu döküp kabuk tarçını çıkarın ve blendırdan geçirip püre yapın.Sırasıyla ceviz, tereyağı, şekeri, portakal kabuğu rendesi ve bisküvileri ilave edip iyice karıştırın. Yalnız bisküvilerin hepsini birden katmayın kuru gelebilir kıvamına göre ayarlayın. Biraz beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yuvarlayın parmağınızla oyup hindistan cevizine bulayın ve servis yapacağınız tepsiye yerleştirin.Kreması için tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyup kaynayınca kadar pişirin.Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine vanilya ve tereyağını katıp karıştırın. Kremayı kaşık yardımıyla balkabağının içine doldurup üzerine benmari usulü erimiş çikolatayı gezdirin.
1 kilo balkabağı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
2 paket pötibör bisküvi
1 portakal kabuğu rendesi
1 tane kabuk tarçın
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yarım çay bardağı su
Kreması için
1, 5 su bardağı süt
2, 5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için
Yeteri kadar hindistan cevizi
80 gram bitter çikolata
Merhabalar. Yine bir balkabağı tarifi ile geldim. Hem pratik hem lezzetli bir tarif oldu. Yiyenler bir daha istedi. Deneyin pişman olmazsınız.Balkabağını soyup küp küp doğrayın tencereye suyu ve kabuk tarçını katıp pişinceye kadar haşlayın. Kabuk tarçın yoksa daha sonra toz tarçın katarsınız.Haşlanan balkabağının içindeki fazla suyunu döküp kabuk tarçını çıkarın ve blendırdan geçirip püre yapın.Sırasıyla ceviz, tereyağı, şekeri, portakal kabuğu rendesi ve bisküvileri ilave edip iyice karıştırın. Yalnız bisküvilerin hepsini birden katmayın kuru gelebilir kıvamına göre ayarlayın. Biraz beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yuvarlayın parmağınızla oyup hindistan cevizine bulayın ve servis yapacağınız tepsiye yerleştirin.Kreması için tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyup kaynayınca kadar pişirin.Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine vanilya ve tereyağını katıp karıştırın. Kremayı kaşık yardımıyla balkabağının içine doldurup üzerine benmari usulü erimiş çikolatayı gezdirin.