Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Balık Çorbası

Lykia

Şem's Gibi Aşı'k Olacaksın ki ; Aşk'ın Haddini Aşa
MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    27 Tem 2013
  • Mesajlar
    813
  • MFC Puanı
    14
Malzemeler:

- 1 adet mezgit veya levrek (veya 2 mezgit/levreğin filetosundan kalan kısımları)
- 1 adet patates
- 1 havuç
- 1 soğan
- 1 sap kereviz sapı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 defne yaprağı
- Yarım limon suyu
- 5 su bardağı su (Bir kısmı balık suyu)
- Tuz, zeytinyağı

Terbiyesi için:

- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu

Önce balık suyunu hazırlayalım: Filetolardan artan kenarlarında et kalmış kılçıkları, 2 bardak su koyduğunuz bir tencerede haşlayın. (Bütün balığınız varsa, bütün şekilde haşlayabilirsiniz.) İçinde kalan etleri didikleyerek ayırın. Kalan suyu da süzgeçten geçirip, bir kenarda tutun.

Bir tencereye zeytinyağını koyun, ısınınca iri doğranmış soğanları ekleyin. Biraz terlettikten sonra, iri doğranmış havuçları ekleyin. Biraz çevirdikten sonra iri doğranmış kereviz saplarını, patatesi de koyun. Kenara ayırdığınız balık suyunu toplam 5 bardağa tamamlayıp ekleyin. Karabiber, tuz ve defne yaprağını da ekleyin, kaynamaya bırakın.

Sebzeler yumuşayınca, ocağın altını kapatın. İçinden defne yaprağını çıkarıp, el blender’ı ile püre yapın.

Terbiyesini hazırlayalım: Bir yumurta sarısını çıpıp, içine limon suyunu ekleyin. Kabın içine, yumurtalı karışımı ılındırmak için birer kaşık çorbadan ekleyip karıştırmaya devam edin. Maksat, terbiyeyi çorbaya dökünce yumurtanın pişmesini engellemek. İyice ılınınca, terbiyeyi çorbanın içine dökün. Karıştırın. En sonunda içine didiklenen balık etlerini ve ince ince doğranmış kereviz yapraklarını (Kereviz yaprağı yoksa, 4-5 yaprak ıspanak da koyabilirsiniz.) da ekleyip ikram edebilirsiniz.
 
Üst Alt