Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Balık Çorbası

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201
Malzemeler:

1 tane levrek

2 tane kırmızıbiber
1 çay bardağı nohut
3 sap yeşil soğan
1 miktar maydanoz
3 dal defneyaprağı
2 diş sarımsak
Karabiber, tuz
Sıvıyağı







Balık Çorbası Tarifi:
Öncelikle, balığı ayıklayıp yıkayalım ve tencereye alalım, üzerine sırası ile tane karabiberi, defneyaprağını, ince doğranmış sarımsağı ve biraz su ilave edelim, pişmeye bırakalım.
Pişen balığı bir tabağa alalım, didikleyelim. Bir tencereye sıvıyağı alalım, üzerine nohut, didiklenmiş balığı doğranmış közlenmiş biberi ilave edelim. Balığı haşladığımız suyu da ilave edelim tuzunu ayarlayıp kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlat başlamaz, ince kıydığımız maydanoz ve yeşil soğanı tencereye ilave edelim 10 dakika sonra ocaktan alalım. Afiyet olsun.
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Balık Çorbası Tarifi
Jl5YOj.png


m160112_a8df6.jpg

1 adet orta boy levrek balığı
6 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet büyük boy havuç
1/2 demet maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 adet kereviz sapı
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 adet limon suyu
Terbiyesi için
1 adet limon suyu
1 adet yumurta sarısı

m160112_fceb4.jpg

Levrek balığını ayıklayıp, temizledikten sonra kafa kısmını kesin. Balığın derisini yüzün, kılçığını çıkartın ve her iki kısmından fileto balık parçaları çıkartın. Balığın fileto kısımlarını, kılçık ve kafa kısmı ile birlikte tencereye aktarın. Soğuk suyu ekleyin. Kereviz sapı, kabuğunu soyduğunuz havuç ve soğanı gelişi güzel doğrayın. Doğranmış sebzeleri, maydanoz, tane karabiber, sarımsak, defne yaprağı, limon suyu, zerdeçal, kişniş tohumu ve tuz ile birlikte tencereye aktarın. Son olarak zeytinyağını ekleyin. Kısacası lezzetli bir balık suyu elde etmek üzere; balığı tüm parçaları, kök sebzeler ve aromatik bitkiler ile özünü bırakana kadar orta ateşte kaynatın. Haşlanan fileto balık parçalarını bir servis tabağına çıkartın ve küçük parçalar halinde ditin. Lezzetini alan balık suyunu bir süzgeçten geçirin ve pürüzsüz bir hal elde edin. Çorbaya rengini verecek olan küçük sebze parçalarının süzgeçten geçip, çorbaya karışmasına aldırmayın. Onlar olmasını istediğimiz lezzet sırları. Balık suyunu tencereye alın. Terbiyesi için; yumurta sarısı ve limon suyunu hızlıca karıştırın. Sıcak durumda olan balık suyu ile azar azar karıştırıp, ılıştırarak çorba tenceresine aktarın. Terbiyesi ile birlikte 10 dakika daha kısık ateşte kaynattığınız çorbayı, daha fazla bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 
Üst Alt