Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Balığın Daha Az Yağ Çekmesi İçin Ne Yapmalı ?

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Haz 2015
  • Mesajlar
    12,474
  • MFC Puanı
    1,810
Balığın Daha Az Yağ Çekmesi İçin Ne Yapmalı ?



Balık eti oldukça lezzetli olup kırmızı ete nazaran daha sağlıklıdır. Tavuk etine (beyaz et) değinmek bile istemiyorum. Fabrikalarda tıpkı otomobil gibi seri üretime alınan tavuklar hormonlu besinlerle kısa sürede yetiştirilip kesiliyor. Ardından paketlenip “temiz, sağlıklı, hijyenik” diyerek “gerçek tavuk” edasıyla satılıyor. Neyse bizim konumuz tavuk eti değil. Burada balığı yağda kızartırken bir ipucu vermek için varız. Balık kızartırken nasıl daha az yağ çekmesini sağlarız ?

Dediğimiz gibi balık kırmızı ete göre daha sağlıklı ve “göreceli olarak” daha lezzetli. Bu sebepten dolayı özellikle kış aylarında “balığın en yağlı olduğu zaman” sofralarımızın vazgeçilmezi oluyor ancak yağda kızartılırken çok fazla yağ çektiğinden dolayı sindirim problemi yaşayabiliyoruz.

Balığın Daha Az Yağ Çekmesi İçin


Balıkları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra üzerine sıvı yağ sürüp unu bulayın. Bu sayede balıkların daha az yağ çekmesini sağlarsınız. Ayrıca imkanınız varsa ızgarada yapmanızı tavsiye ederiz. Yağda kızartılmış balığa nazaran daha lezzetli ve çok daha sağlıklı olur. Lezzet kısmı göreceli bir kavram. En azından benim için bu geçerli ancak daha sağlıklı olduğu su götürmez bir gerçek.
 
Üst Alt