Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Balgam söktürme Tedavisi Şifalı Bitkiler

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Tanımı : (Sputum)Üst solunum yollarında biriken salgıların zaman zaman sümüksü bir kitle halinde dışarı atılmasıdır.
Nedenleri : Balgam atılması süreklilik taşımıyorsa ve bir hastalığa bağlı değilse üst solunum yollarının rahatlaması için gereklidir. Ancak süreklilik taşıyorsa ve yanında diğer belirtiler var ise ( ateş, mide bulantısı, kusma isteği vb.) üst solunum yollarındaki veya akciğerdeki bir enfeksiyonun neden olduğu düşünülebilir. Bunun yanında balgamın rengi de rahatsızlık hakkında bilgiler verebilir.
Sigara kullananlarda balgam çok sık rastlanan bir rahatsızlıktır. Bunun için sigarayı bırakmak ve akciğerleri balgamdan temizlemek gerekir. Sigarayı bıraktıktan sonra bile balgamın tamamen temizlenmesi uzun zaman alacaktır.
ÖNERİLER
*Bir litre suyun içine 4 adet kuru incir ve bir kahve kaşığı meyan kökü katılıp kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde üç öğün kullanılır.
*Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış sinirli yaprak otu katılıp demlenmesinin ardından içilir.
*Bir litre suyun bir yemek kaşığı civanperçemi katılıp kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde üç öğün ikişer yemek kaşığı içilir.
*Bir tatlı kaşığı toz zencefilin içine bir çay kaşığı bal ve yarım çay kaşığından biraz daha az tuz katılıp karıştırılarak yutulur.
*Bir litre suyun bir yemek kaşığı ısırgan tohumu katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek iki çorba kaşığı süzme bal ile karıştırılır. Sabahları aç karnına ve akşamları yatmadan önce birer çay fincanı içilir.
*Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı karabaş otu katılıp demlenmesinin ardından süzme bal ile tatlandırılarak içilir.
 
Üst Alt