-
- Üyelik Tarihi
- 14 Ocak 2014
-
- Mesajlar
- 1,409
-
- MFC Puanı
- 354
Bale sahne için özel olarak geliştirilmiş bir dans türüdür.
Bütün diğer dans türlerinden kendini ayıran özel bir tekniği vardır. Bale sanatının zenginliğini ve sahne sihrini dansla beraber müzik mimik kostüm dekor ve ışıklandırma gibi unsurlar oluşturmaktadır.
Zihinsel Gelişim
Bale derslerinin klasik müzik eşliğinde yapılması kişinin küçük yaşlardan itibaren müzik kulağının ve müzik ile birlikte hareket etme yeteneğinin gelişmesine yardımcı olur.
Klasik bale adımlarının belirli bir düzen ve ölçü içerisinde öğrenilmesi çocukların soyut düşünme kabiliyetini güçlendirir.
Fiziksel Gelişim
Bale derslerinde yapılan hareketlerde vücudun uzatılarak çalışılması kas yapısının düzgün bir biçimde gelişmesine yardımcı olur. Örneğin; taban düşüklüğü içe basma hafif dereceli omurga eğrilikleri ve x bacak tedavilerinde destekleyici bir rol oynamakta sırt ve bel ağrılarını hafifletmekte eklemlerin maksimum dereceye kadar kullanımını sağlamaktadır.
Ruhsal Gelişim
Klasik balenin temelinde yatan kurallar bütünü bale eğitimi alan kişinin hem vücudunu hem de düşünce yapısının disipline eder. Böylece çocuk küçük yaşlardan itibaren aldığı bu disiplin ve terbiyeyi fark etmeden yaşantısının tüm alanlarına yansıtır. Ayrıca dersler esnasında kullanılan masal / hikayelerde rol almak çocuğun hayal gücünü geliştirir.
Bale eğitiminde amacımız çocuğun en estetik en kusursuz vucudunu kullanabilmesidir. Doğru fiziksel özelliklere göre yapılan eğitim sonucunda yetenek azim günlük doğru çalışma ile bale tekniği oluşur. Fizik kuvvetdayanıklılığın yanısıra estetik duygusu müzikkalite ve astistik yetenek de klasik bale eğitimi verilirken dikkat edilmesi gereken niteliklerdir.
Çocuga sağlıklı ve estetik bir vucut sağlamaın yanında öz güven ve kişilik duygusunu geliştirir. Özellikle uyum sorunu yaşayan çocuklarda grupla hareket edebilme kendi vucut dilini kullanarak sanatsal yeteneğini ortaya çıkarabilme ve sosyalleşmesi açısından grup derslerinin çok büyük faydası vardır.
Faydaları;
Fiziksel gelişimlerine zemin hazırlanması.
Çocuğun her zaman duruşuna dikkat edebilmesi.
El-Kol-Bacak kordinasyonunu kullanabilmesi.
Hareket yaparken düşünme yeteneğinin gelişmesi.
Beyninin sağ ve sol lobunu kullanarak hareketleri tamamlaması
Bale performansı ile kaslarını sıkı tutarak vücut dinamiğini sağlayabilmesi.
Dengede durabilmeyi hedefler.
Alıntı