Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Balaban Kebabı Tarifi

Nur

Önce Hayaller Ölür, Sonra İnsan.
Özel Üye
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    13 Ara 2020
  • Mesajlar
    2,648
  • MFC Puanı
    30,590

balaban-tarifi.jpgBalaban Kebabı Tarifi İçin Malzemeler​

  • Köfte için:​

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet soğan(orta boy, küçük küpler halinde doğranmış)
  • Domates sosu için:​

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su
  • Üzeri için:​

  • 1 su bardağı yoğurt (çırpılmış)
  • 4 yemek kaşığı tereyağ(eritilmiş)
  • 2 adet tırnak pide(küp doğranmış)
  • 1 su bardağı et suyu(pidelerin üzerine dökmek için)
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates(halka kesilmiş)

Balaban Kebabı Tarifinin Püf Noktası​

Sinirleri alınmış ve terbiye edilerek dinlendirilmiş e,t bu tarifin en lezzetli halini elde etmeniz için gereken püf noktası!

Balaban Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi​

Tarifimizi Ramazan pidesi kullanarak da deneyebilirsiniz.

Balaban Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Geniş bir kasede kıyma, bayat ekmek kırıntıları ve ince doğranmış kuru soğanları, tuz ve karabiber ile iyice yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde yassı yuvarlak köfteler yapın ve kızgın döküm tavada kızartın.
  3. Biber ve domatesleri de köfteleri pişirdiğiniz tavada dışı közlenmiş görüntü alıncaya kadar pişirin.
  4. Domates sosu için, tereyağını bir tavada eritin. Üzerine salça, toz şeker ve tuzu ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu üzerine ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  5. Küp doğranmış tırnak pideleri servis edeceğiniz tabağa alın.
  6. Üzerine önceden ısıtılmış et suyunu dökün.
  7. Çırpılmış yoğurdu, ardından domates sosunu pidelerin üzerine dökün.
  8. Köfteleri üzerine yerleştirin. Biber ve domatesleri de tabağa ekledikten sonra kızmış tereyağını tüm köftelerin üzerine gezdirin ve servis edin.
 
Üst Alt